LOTERIA VIZELOR SUA. Marţi începe înscrierea pentru 2014

Ambasada SUA la Bucureşti anunţă că marţi începe perioada de înscriere pentru participarea la programul de imigrare Loteria Vizelor pentru anul 2014, prin care se poate obţine rezidenţă permanentă în SUA.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 15:44
LOTERIA VIZELOR SUA. Marţi începe înscrierea pentru 2014

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Ambasada SUA, înregistrările pentru program DV-2014 trebuie transmise electronic în perioada care începe marţi 2 octombrie 2012 şi se încheie sâmbătă 3 noiembrie 2012. Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12.00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înscrie. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12.00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie 2012.

Participarea la program este GRATUITĂ.  Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2014, solicitanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite http://romania.usembassy.gov/ precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.travel.state.gov

Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer.  Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2013 şi până la data de 30 iunie 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2014. Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori către cei selecţionaţi în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări despre selecţionarea lor prin e-mail.

Ambasada SUA mai precizează că nu ea va face publică lista câştigătorilor, iar Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori către cei selecţionaţi în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări prin e-mail despre selecţionarea lor.