LOCURI DE PARCARE. În ce zone vor fi amenajate noi parcări în Bucureşti. Proiectele edililor

Bucureştiul se confruntă în continuare cu lipsa locurilor de parcare, dar edilii sectoarelor 3, 4 şi 6 caută soluţii şi anunţă proiecte de construcţie a acestora în acest an.

10 apr. 2013, 13:59
LOCURI DE PARCARE. În ce zone vor fi amenajate noi parcări în Bucureşti. Proiectele edililor

Consiliul Local Sector 3 a adoptat în luna martie o hotărâre prin care a aprobat documentaţia tehnico-economică aferentă construirii unei parcări subterane în parcul Titan, scrie Agerpres. Parcarea va avea o suprafaţă de 4.375 mp, trei etaje şi 426 de locuri.

În sectorul 6, sunt planificate parcări în două zone, Militari – str. Simion Mehedinţi, str. Dreptăţii, str.Ghirlandei, str.Fabricii, şi Drumul Taberei, Râul Doamnei – str. Braşov.

Serviciul Parcaje de Reşedinţă din cadrul ADPDU Sector 6 are, în primul rând, în proiect identificarea suprafeţelor necesare amenajării de noi platforme de parcare de reşedinţă, având în vedere regimul juridic aplicabil acestora, dar şi solicitările cetăţenilor.

Din cauza zonelor unde dezvoltarea parcajelor la nivelul solului nu mai este realizabilă, ADPDU Sector 6 şi autorităţile administrative locale au în vedere amplasarea Smart Parking-urilor. Acest proiect este în derulare, fiind date în folosinţă 10 astfel de locuri. Ultimele au fost realizate în zona Complex Favorit.

Extinderea parcajelor de reşedinţă se va realiza în zonele deficitare unde densitatea autoturismelor depăşeşte cu mult capacităţile de preluare a platformelor deja existente.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, pentru Agerpres, că în cinci ani a amenajat aproximativ 40.000 de locuri de parcare.

„Fireşte, nu sunt suficiente, raportându-ne la numărul autovehiculelor deţinute de locuitorii sectorului 4. Aşadar, continuăm să amenajăm. Deocamdată, suntem în faza de identificare de noi spaţii şi, în funcţie de spaţiile ce vor fi găsite, vom realiza şi parcări supraterane, pe principiul parteneriatului public-privat”, a spus edilul.