Locul accidentului din Muntenegru fusese marcat cu un indicator rutier care a dispărut

Defileul Morţii, în care şi-au pierdut viaţa 18 români, duminică, în Muntenegru, este un loc care ar trebui să fie bine semnalizat, având în vedere numărul mare de accidente cu victime care s-au produs în zonă în ultimii 40 de ani. Acolo nu există, însă, niciun indicator care să-i avertizeze pe şoferi cu privire la pericolul care îi pândeşte şi asta pentru că indicatorul montat relativ recent a dispărut.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 16:45
Locul accidentului din Muntenegru fusese marcat cu un indicator rutier care a dispărut

Locul tragicului accident din Muntenegru soldat cu moartea a 18 români fusese marcat cu un indicator rutier de tip „punct negru”, care a dispărut, însă, în urmă cu ceva timp din cauza ploilor, scrie joi cotidianul Vijesti din Podgorica, citat de Agerpres.

Chiar dacă în ultimii cinci ani acolo nu au avut loc accidente fatale, locul a fost marcat cu un punct negru care trebuia să atragă atenţia şoferilor, au declarat pentru ziar reprezentanţii agenţiei rutiere Crnagoraput. Aceştia au adăugat că în scurt timp indicatorul urmează să fie reinstalat în acelaşi loc.

CITEŞTE ŞI: TRAGEDIA din Muntenegru, explicată în imagini. FILMUL coşmarului din autocarul GROAZEI

Înainte de locul accidentului sunt suficiente indicatoare că urmează un pericol: un indicator pentru limitarea vitezei la 40 kilometri pe oră, unul pentru tunel, unul pentru interzicerea depăşirii şi un altul care indică o curbă, au adăugat reprezentanţii Crnagoraput.

Potrivit anchetatorilor, banda tahografului găsit în autocar nu a fost deteriorată. Primele rezultate ale anchetei sunt aşteptate săptămâna viitoare, când se va şti ce viteză a avut autocarul în momentul accidentului, mai scrie ziarul citat.

18 români au murit şi alți 29 au fost răniți într-un accident de autocar produs în Muntenegru.