Locuitorii municipiului Calafat au rămas fără apă la robinete din caza debitului scăzut al Dunării

Locuitorii municipiului Calafat au rămas în aceste zile fără apă potabilă după ce, din cauza scăderii debitului Dunării, pompele staţiei de apă nu au mai funcţionat.

12 aug. 2013, 09:18
Locuitorii municipiului Calafat au rămas fără apă la robinete din caza debitului scăzut al Dunării

Primăria Calafat a anunţat cetăţenii să îşi asigure provizii de apă, pentru că stocul Staţiei de Apă a fost epuizat, informează Agerpres.

„Ca urmare a scăderii drastice a debitului Dunării, Staţia de Apă are probleme în aprovizionarea cu apă brută. Chiar în acest moment se fac eforturi deosebite de repornire a pompelor, dar nu reuşesc să fie reamorsate. Rog toţi concetăţenii să-şi asigure stocuri minime (…). Sperăm să trecem cu bine aceste momente grele”, i-a anunţat, duminică seară, primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă, pe cetăţenii din Calafat prin intermediul unei reţele de socializare.

De menţionat că problema furnizării apei calde în Calafat apare în fiecare vară când, din cauza secetei, scade debitul Dunării, iar pompele de alimentare se opresc. Vara trecută, la intervenţia Prefecturii Dolj, a fost adusă o pompă de mare putere din judeţul Timiş cu care s-a rezolvat, pentru scurt timp, alimentarea cu apă.

Locuitorii municipiului Calafat afirmă că în vară sunt probleme cu furnizarea apei potabile, iar iarna – cu furnizarea căldurii.