Locotenentul Alexandru Gheorghe: Exclud să fiu exclus din armată VIDEO

Locotenentul Alexandru Gheorghe, celebru după ce a participat la protestele din Piaţa Universităţii din Capitală, cu toate că el este angajat la Câmpia Turzii, a acordat un interviu în scris pentru Romania TV, după ce avocatul i-a recomandat să discute cu presa doar pe această cale, până la soluţionarea cazului său.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 18:39
Locotenentul Alexandru Gheorghe: Exclud să fiu exclus din armată VIDEO

Locotenentul-protestatar din Piaţa Universităţii nu se teme că ar putea fi exclus din Armată în urma gestului său de a veni în Capitală pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii.

Citiţi mai jos interviul acordat de lt. Gheorghe Alexandru:

Reporter: Ce te-a determinat să ajungi la gestul de a protesta la Bucureşti?
Lt. Gheorghe Alexandru: Nu am protestat decât în faţa atitudinii batjocoritoare a anumitor persoane faţă de oameni simpli.

Reporter: Care au fost reacţiile după participarea la protest? Cinte te-a încurajat şi cine te-a blamat?
Lt. Gheorghe Alexandru: Reacţiile românilor de rând, cărora le-am dedicat gestul meu, au fost extraordinare, neputând fi descrise în cuvinte. M-am încurajat singur prin prisma sufletului şi a principiilor mele de viaţă

Reporter: Cum ai fost primit de colegi şi de superiori la întoarcerea în unitate?
Lt. Gheorghe Alexandru: Am fost primit foarte bine, dar bineînţeles în particular.

Reporter: Ce vei face dacă vei fi exclus din armată?
Lt. Gheorghe Alexandru: Exclud să fiu exclus din armată.

Reporter: În legătură cu petiţia adresată anul trecut Statului Major al Armatei, ce răspuns ai primit atunci?
Lt. Gheorghe Alexandru: Petiţia respectivă reprezintă un caz mult prea complex pentru a fi dezvoltat n câteva rânduri. După soluţionarea cazului meu cu privire la gestul meu din Piaţa Universităţii, sper să vă pot detalia pe larg şi acea problematică.

Tiberiu Frăţilă, şeful serviciul de presă al MApN, a declarat, la Romania TV că locotenentul Gheorghe Alexandru va răspunde şi pentru acest interviu, la fel cum o va face pentru toate declaraţiile de presă acordate după data de 24 ianuarie, când comandantul Unităţii Militare din Câmpia Turzii, unde este angajat, i-a interzis acestuia să acorde orice fel de declaraţii reprezentanţilor mass-media.

Locotenentul Gheorghe Alexandru va compărea în faţa unui Consiliu de Judecată al Ofiţerilor, constituit pe 25 ianuarie, la două zile după ce ofiţerul a fost prezent în Piaţa Universităţii. Locotenentul va trebui să răspundă în faţa superiorilor pentru faptul că a participat la protest, încălcând astfel legile şi regulamentele militare. În plus, declaraţiile făcute ulterior participării la miting şi întoarcerii la unitate, atât în faţa comandantului, cât şi în mass media „sunt circumstanţe care vor fi analizate în Consiliul de Judecată”. „Motivul de bază este participarea la mitingul de protest şi încălcarea regulamentelor militare. În legea organică emisă în 1995 se spune că se interzice participarea la mitinguri, demonstraţii, manifestări. Nu se fac alte precizări privind forma acestora. De asemenea, el a încălcat ordinul specific privind relaţiile cu presa. Comandantul i-a interzis pe 24 ianuarie, după ce s-a prezentat la unitate, să acorde interviuri, declaraţii sau să susţină conferinţe de presă. Toate acţiunile şi declaraţiile ofiţerului se vor constitui ca elemente în cadrul procesului„, a explicat Tiberiu Frăţilă.