Liviu Pop, verificat de ANI pentru conflict de interese

ANI a declanşat o procedură de evaluare în cazul ministrului delegat pentru Dialogul Social şi interimar la Educaţie, Liviu Pop, privind un posibil conflict de interese. Pop a declarat la România TV că a fost invitat să se prezinte la sediul instituţiei luni, la ora 12.00.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 08:26
Liviu Pop, verificat de ANI pentru conflict de interese

Pop a precizat că a fost sunat de către un inspector de integritate care l-a invitat la sediul ANI pentru a prezenta un punct de vedere. „Mi s-a comunicat să mă prezint acolo întrucât s-a declanşat procedura de evaluare a respectării regimului juridic al conflictului de interese”, a declarat ministrul, la România TV.

Liviu Pop a precizat că nu i s-au oferit alte detalii legate de chemarea sa la ANI şi că nu ştie care ar putea fi obiectul cercetărilor Agenţiei. „Am trecut prin multe, mă aşteptam la atacuri din partea unor persoane. O persoană într-o funcţie publică este întotdeauna atacată”, a spus Pop.

„Mă voi prezenta luni, la ora 12.00, nu am nicio problemă de conflict de interese”, a precizat Liviu Pop.

Pe de altă parte, Pop a negat că ar fi vorba de o comandă politică arătând că el nu este înregimentat într-un partid. De asemenea, ministrul interimar al Educaţiei a refuzat să facă vreo conexiune între chemarea sa la ANI şi controlul pe care l-a cerut Inspecţiei Muncii la Administraţia Prezidenţială.

În 15 mai, Liviu Pop a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaţiei, după demisia lui Ioan Mang. Pop este din 7 mai ministru delegat pentru Dialog Social.

Informaţia privind verificarea lui Liviu Pop de către ANI vine la câteva zile după ce Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare.

Inspecţia Muncii a înregistrat în 25 iunie sesizarea Ministerului Educaţiei legată de fostul ministru Daniel Funeriu şi a redirecţionat-o pentru soluţionare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.