LISTA prezidenţiabililor PDL. Pe cine vede Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni VIDEO

Elena Udrea a declarat vineri, la România TV, că viitorul candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale care va intra în cursă împotriva reprezentantului USL va trebui să fie neapărat membru al PDL. Udrea a exclus ca ea să candideze la Cotroceni, însă a prezentat o listă a posibililor prezidenţiabili ai PDL.

15 mart. 2013, 19:26
LISTA prezidenţiabililor PDL. Pe cine vede Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni VIDEO

Întrebată dacă Emil Boc se află printre personalităţile din PDL ce ar putea fi nominalizată pentru o candidatură la Preşedinţie, Udrea a răspuns afirmativ.

Emil Boc poate fi un candidat la Preşedinţia României. Acum îşi recuperează imaginea prin comparaţie cu actuala guvernare. Oamenii îl reevaluează pe Emil Boc şi are resurse să-şi recâştige credibilitatea. În iunie, era mai atacat decât mine, dar a câştigat Primăria Cluj. Şi mai sunt resurse în partid, precum Adriean Videanu. Cristian Preda poate fi un posibil candidat„, a spus Udrea.

În ce priveşte prezidenţiabilii care ar putea veni din afara PDL, Elena Udrea s-a ferit să dea vreun nume. În schimb, fostul ministru al Dezvoltării Regionale susţine că un astfel de candidat trebuie neapărat să se înscrie în PDL şi să candideze din partea acestei formaţiuni.

CITEŞTE ŞI Udrea: Blaga nu are calităţile de a fi preşedinte PDL, dar este un bun executant VIDEO

Ca preşedinte al PDL, îmi asum să găsesc cea mai credibilă personalitate a dreptei pe care să o susţină toate forţele de dreapta”, a spus Udrea.

Întrebată dacă ea ar putea fi prezidenţiabilul PDL, Elena Udrea a răspuns: „Nu, categoric nu. Nu acum”.

Deputatul Elena Udrea a declarat, joi, că în acest moment nu este interesată să candideze la Preşedinţia României însă ar accepta funcţia de premier într-o viitoare guvernare a PDL.

Udrea spune că nu-şi doreşte să candideze la Preşedinţia ţării, dar ar accepta funcţia de premier.

„Aş accepta funcţia de premier pentru că această funcţie ţi-o dă partidul, în vreme ce funcţia de Preşedinte al ţării ţi-o dă poporul”, a afirmat Elena Udrea, în cadrul unui briefing de presă care a urmat întâlnirii pe care a avut-o cu delegaţii arădeni la Convenţia Naţională a partidului.

Privitor la numele eventualilor candidaţi la şefia statului, Elena Udrea a spus că are în minte cinci nume, „din păcate toate de bărbaţi, trei dintre aceştia fiind membri ai PDL”.

Deputatul democrat-liberal a subliniat că în prezent ceea ce-şi doreşte este câştigarea şefiei partidului în cadrul Convenţiei Naţionale din 23 martie.

„La acest moment doresc să câştig preşedinţia PDL, lucru care ar însemna, din punctul meu de vedere, un pas enorm pentru clasa politică românească, pentru societatea românească, deoarece ar dovedi că o femeie poate să ajungă într-o funcţie atât de importantă”, a precizat Elena Udrea.