LISTA lui Ponta pentru Barroso. Cele opt cerinţe ale premierului român către şeful CE

Întâlnire de grad zero între Victor Ponta şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Premierul român a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu şeful CE, prilej cu care Ponta i-a înmânat o scrisoare ce conţine o listă cu opt cerinţe, informează România TV. Printre solicitări se numără şi neimplicarea Comisiei în campania electorală din România.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 12:24
LISTA lui Ponta pentru Barroso. Cele opt cerinţe ale premierului român către şeful CE

România TV a prezentat în exclusivitate lista lui Ponta pentru şeful CE.

1. DEBLOCAREA PLĂŢILOR LA FONDURILE EUROPENE

2. SPRIJIN PENTRU ADERAREA ROMÂNIEI LA SPAŢIUL SCHENGEN

3. MENŢINEREA NIVELULUI FONDURILOR EUROPENE PENTRU ROMÂNIA

4. SPRIJINIREA EFORTURILOR ROMÂNIEI ŞI FRANŢEI PENTRU ACCEPTAREA, LA NIVEL EUROPEAN, A RESPONSABILITĂŢII LEGATE DE PROBLEMA INTEGRĂRII RROMILOR

5. SUPLIMENTAREA FONDURILOR OFERITE PENTRU PARTENERIATUL ESTIC

6. SPRIJIN DIN PARTEA COMISIEI PENTRU MODIFICAREA LEGISLAŢIEI CU PRIVIRE LA NUMIRILE ÎN JUSTITIE

7. ASIGURAREA SPRIJINULUI ACTIV AL COMISIEI PENTRU DESFIINŢAREA RESTRICŢIILOR PE PIAŢA MUNCII DIN UE PENTRU ROMÂNI

8. NEIMPLICAREA COMISIEI ŞI A COMISARILOR ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DIN ROMÂNIA

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a confirmat, la România TV, că Victor Ponta îi va transmite scrisoarea  lui Jose Manuel Barroso.

Comisarii europeni trebuie să-şi revizuiască declaraţiile în sensul în care fac declaraţii în nume personal, al partidului din care fac parte sau al Comisiei Europene. Un comisar european nu are deptul să intervină în politica unui stat”, a explicat Pop, referindu-se la una dintre cerinţele Guvernului român.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul a declarat că principala temă pe agenda de discuţii cu preşedintele Barroso va fi închiderea „deficienţelor moştenite” în absorbţia fondurilor europene.

El a precizat că va mai discuta cu preşedintele Comisiei Europene despre calendarul aderării la Schengen, alocările în exerciţiul bugetar 2014-2020, integrarea socială a romilor, precum şi despre o procedură transparentă de numire a procurorului general şi a şefului DNA.