Liiceanu atacă frunza lui Udrea şi îl propune brand de ţară pe Cărtărescu VIDEO

Frunza de palmier de 800.000 de euro, lansată ca brand de ţară de Elena Udrea, în centrul unui nou scandal, transmite România TV. Unul dintre intelectualii preşedintelui Băsescu, Gabriel Liiceanu, spune că promovarea ţării cu ajutorul unei frunze este o eroare în condiţiile în care ţara noastră are valori precum Mircea Cărtărescu. Brandul de ţară se află şi în vizorul ministrului Turismului, care a lansat un concurs de idei pentru alegerea unuia nou. În replică, Elena Udrea spune că brandul a primit precieri şi mai multe premii internaţionale.

RomaniaTV.net
31 mart. 2013, 14:17
Liiceanu atacă frunza lui Udrea şi îl propune brand de ţară pe Cărtărescu VIDEO

Prezent la sărbătorirea a 20 de ani de la prima ediţie a cărţii „Nostalgia” a lui Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu a atacat dur brandul de ţară al Elenei Udrea. E cam puţin să oferi lumii un brand de ţară cu o frunză, când îl ai pe Mircea Cărtărescu, a comentat Liiceanu.

„Te întrebi în ce hal suntem dacă având aşa ceva în mijlocul nostru nu suntem în stare să-l propunem ca brand lumii. Nu cred că sunt multe popoare care ar fi făcut eroarea asta , a mai spus intelectualul.

În viitor, frunza ar putea fi înlocuită. Ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a lansat pe pagina personală de Facebook un concurs de idei pentru alegerea unui nou brand turistic al ţării.

Elena Udrea a reacţionat imediat. Într-o postare pe blogul personal, fostul ministru al Turismului se declară surprins de ideea Mariei Grapini. „Frunza” a primit mai multe premii internaţionale şi aprecierile specialiştilor în domeniu, susţine Udrea. Actualul brand de ţară al României a fost lansat în 2010. Pentru crearea şi promovarea sa s-au cheltuit, între 2010 şi 2012, peste 13 milioane de euro, bani din fonuri europene.