Liberation, despre vizita lui Ponta în Franţa: Noua lună de miere franco-română

Cotidianul francez Liberation comentează vizita premierului român Victor Ponta în Franţa: este începutul unei noi luni de miere între cele două ţări, după relaţiile tensionate din cauza romilor şi a axei strategice Londra-Washington, care ignora Hexagonul.  

21 feb. 2013, 09:26
Liberation, despre vizita lui Ponta în Franţa: Noua lună de miere franco-română

Alegerea premierului român Victor Ponta de a face prima sa vizită externă la Paris este o decizie simbolică și marchează o detașare de politica externă inițiată de președintele Băsescu la preluarea mandatului în 2005, scrie publicaţia franceză Liberation.

Premierul român vrea să relanseze relațiile bilaterale și să impulsioneze investițiile franceze în România. Relansarea relațiilor bilaterale este posibilă și datorită faptului că în ambele țări este la putere un guvern socialist. De altfel, în campania electorală, Victor Ponta l-a citat de mai multe ori pe președintele Francois Hollande, mai scrie cotidianul francez de stânga.

Premierul Victor Ponta se află la Paris în vizită de lucru, iar joi se întâlneşte cu preşedintele Franţei, François Hollande.

Ponta a declarat, la România TV, că a discutat înainte de plecare cu preşedintele Traian Băsescu despre sprijinul pe care România l-a acordat şi îl mai poate acorda autorităţilor de la Paris în intervenţia din Mali, astfel ca mesajul pe care îl va transmite preşedintelui francez să fie unul comun.