Un deputat liberal cere DEMISIA ministrului pentru Energie, Constantin Niţă

Mircea Cazan, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, a anunţat miercuri, în timpul unei întâlniri cu sindicaliştii de la Romgaz şi cu prefectul Sibiului, că lunea viitoare va cere în Parlament demisia ministrului delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Niţă. Deputatul liberal este nemulţumit de faptul că sediile Romgaz şi Transgaz ar urma să fie mutate de la Mediaş la Bucureşti.

10 apr. 2013, 09:26
Un deputat liberal cere DEMISIA ministrului pentru Energie, Constantin Niţă

„Solicit domnului ministru să ne explice despre ce e vorba, pentru că un sediu social înseamnă un pas pentru mutarea Tansgaz şi Romgaz de la Mediaş la Bucureşti. E poziţia unui sibian, fost angajat al Romgazului. Nu am discutat problema în partid, ci cu locuitorii Mediaşului şi angajaţi ai Transgaz şi Romgaz. În hârtia pe care am primit-o vineri scrie: conducerea se va muta la Bucureşti. Când se mută conducerea, se mută automat şi sediile”, a declarat Mircea Cazan, la România TV.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat, marţi, în stradă, la Mediaş, nemulţumiţi de intenţia ministrului delegat al Energiei de a muta sediul central al Romgaz şi Transgaz în Bucureşti.

Niţă anunţa, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor celor două companii şi ai autorităţilor locale din Mediaş, că Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea celor două companii.

„Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea lor, precum şi pentru promovarea celor două companii şi a proiectelor ample pe care le derulează. I-am informat pe reprezentanţii sindicatelor şi pe cei ai autorităţilor locale că această decizie nu îi afectează cu nimic, cu atât mai puţin pe salariaţi. Primarul a politizat discuţia, deşi cotele către bugetul local nu sunt atinse. Sper că au înţeles despre ce este vorba”, spus Constantin Niţă, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI Deputat FDGR către Ponta, despre ideea mutării sediului Romgaz: Opriţi-l pe domnul Niţă