Liber la arestare. Deputatul Mihail Boldea a rămas fără imunitate VIDEO

Camera Deputaţilor a aprobat, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate. Pentru asigurarea cvorumului, la lucrări au participat şi câţiva deputaţi ai opoziţiei.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 13:09
Liber la arestare. Deputatul Mihail Boldea a rămas fără imunitate VIDEO

Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi.

Pentru a asigura cvorumul de şedinţă, reprezentanţi ai Opoziţiei, între care Victor Ponta şi cei doi lideri de grup ai PSD şi PNL, au participat la lucrări.

„Am discutat şi cu Crin Antonescu şi am decis că există o limită până la care bătălia politică trebuie dată şi că, dacă cei de la putere nu sunt în stare să fie 164, atunci noi vom suplini lipsa cu cei doi lideri de grup, Mircea Duşa şi Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că este vorba de Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi de o solicitare a Parchetului pentru arestarea unui deputat„, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta.

Deputaţii au decis să dea un singur vot în cazul Boldea, revenind asupra deciziei luate iniţial de a da trei voturi pentru percheziţia, reţinerea şi, respectiv, arestarea acestuia.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a explicat că există o singură cerere a ministrului Justiţiei pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Boldea şi, prin urmare, trebuie dat un singur vot.

Deputaţii din Comisia juridică au decis marţi să propună plenului Camerei ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea în vederea percheziţionării, reţinerii şi arestării acestuia.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei încuviinţarea percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.