„Les Misérables” şi „Argo”, premiate cu GLOBUL DE AUR 2013 pentru cel mai bun film

Lungmetrajele "Les Misérables", de Tom Hooper, şi "Argo", în regia lui Ben Affleck, au fost desemnate cel mai bun film-comedie, respectiv cel mai bun film-dramă, la cea de-a 70-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles (California).

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 06:04
„Les Misérables” şi „Argo”, premiate cu GLOBUL DE AUR 2013 pentru cel mai bun film

Lungmetrajele „Les Misérables”, de Tom Hooper, şi „Argo”, în regia lui Ben Affleck, au fost desemnate cel mai bun film-comedie, respectiv cel mai bun film-dramă, la cea de-a 70-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles (California).

Vezi aici LISTA completă a câştigătorilor Globul de Aur 2013

Filmul „Les Misérables” este adaptarea pentru marele ecran a muzicalului omonim care are în continuare succes pe scenele de teatru din toată lumea, la aproape 30 de ani de la premieră. Regizat de Tom Hooper, recompensat cu Oscar pentru „Discursul regelui/ The King’s Speech”, filmul îi are în distribuţie pe Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter şi Sacha Baron Cohen.

Nominalizat săptămâna trecută la opt categorii ale premiilor Oscar, „Les Misérables” a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie/musical cu „The Best Exotic Marigold Hotel”, „Moonrise Kingdom”, „Salmon Fishing in the Yemen” şi „Silver Linings Playbook”.

„Les Misérables”, nominalizat la patru categorii ale premiilor Globul de Aur, a mai primit, duminică seară, trofeele pentru cel mai bun actor într-un film-comedie/musical (Hugh Jackman) şi cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Anne Hathaway).

Filmul „Argo” – nominalizat săptămâna trecută la şapte premii Oscar – este bazat pe povestea adevărată a misiunii de salvare a şase americani captivi în Iran, ca urmare a atacului din 1979 asupra ambasadei Statelor Unite ale Americii la Teheran, care a şocat întreaga lume. Filmul are în distribuţie nume mari ale cinematografiei, precum Bryan Cranston, Ben Affleck, Clea DuVall, John Goodman şi Alan Arkin.

Duminică seară, filmul „Argo” – nominalizat la cinci premii Globul de Aur – a mai primit trofeul pentru cea mai bună regie (Ben Affleck).

La categoria „cel mai bun film-dramă” au mai concurat „Django Unchained”, „Life of Pi”, „Lincoln” şi „Zero Dark Thirty”.