Legumele verzi, minuni ale naturii

Indiferent de modul de preparare, acestea îi confera organismului nutrienţi importanţi pentru întărirea sistemului imunitar ca: fier, acid folic şi calciu. Fibrele previn anumite tipuri de afecţiuni, menţin greutatea corporală şi previn constipaţia. Apa din legume restabileşte nivelul optim de hidratare al organismului. Cercetătorii au descoperit că o singură porţie pe zi cu legume verzi scade cu 9% riscul de producere a diabetului de tip II.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 13:00
Legumele verzi, minuni ale naturii

Urzici

Bogate în vitaminele A, C, K, fier, magneziu, potasiu, fosfor, urzicile sunt recomandate în anemii deoarece ajută la creşterea vitalităţii organismului. În alimentaţie, se folosesc numai plantele foarte tinere.

Broccoli

Chiar dacă sunt persoane de părere că nu este o legumă foarte bună la gust, este o sursă excelentă de acid folic, fier şi calciu. Cantitatea de vitamina C prezentă în broccoli este chiar mult mai mare decât în portocale. Pentru a-i păstra calităţile nutritive, cel mai indicat este să prepari broccoli la abur. Dacă le fierbi, ai grija să nu-l ţii mai mult de 2-3 minute în apă fierbinte.

Spanac

Este o sursă foarte importantă de vitamine, minerale, fier, calciu, vitaminele A, B6, C şi E, considerate ca deosebit de necesare organismului, în special în cazul copiilor. Aceste substanţe se găsesc atât în varianta crudă, cât şi în cea gătită a plantei. Evită să consumi spanac dacă suferi de reumatism, inflamaţii gastrice şi intestinale sau hepatita.

Dovlecei

Indiferent de dietă, dovlecelul poate fi mâncat fără a exista restricţii, dat fiind că are un aport caloric nesemnificativ: 15 kcal/100 g, în condiţiile în care conţine 95% apă, singura grijă fiind modul în care este preparat. Ideal este să fie fiert în aburi sau tras în puţin ulei.

Pe eCuisine.ro găsești alte secrete nebanuite

5 avantaje ale ouălor fierte

5 semne ca nu mananci sanatos