Legumele româneşti le bat pe cele din import la preţ şi la gust VIDEO

După ce au fost aşteptate atâta timp, legumele româneşti sunt acum la mare căutare. Roşiile şi castraveţii autohtoni fac faţă cu brio celor din import. Deşi nu arată atât de bine, sunt mai sănătoase, gustoase şi chiar mai ieftine decât cele aduse din afară.

RomaniaTV.net
04 iun. 2012, 09:29
Legumele româneşti le bat pe cele din import la preţ şi la gust VIDEO

La prima vedere, nu există nicio diferenţă între o roşie românească şi una de import, dar dacă le vom tăia pe fiecare, vom constata cu uşurinţă că roşia românească este mult mai zemoasă, mai parfumată şi mai gustoasă. Şi la castravete diferenţa este aceeaşi. Cel românesc este mult mai zemos.

Cât despre preţuri, legumele noastre sunt mult mai ieftine. Dacă pentru un kilogram de roşii româneşti, scoatem din buzunar circa 7 lei, pentru cele de import plătim mai mult. Între 10 şi 12 lei. Şi castraveţii româneşti sunt mai ieftini decât cei de import, în jur de 3 lei kilogramul.

Chiar dacă avem produse bune şi sănătoase, suntem însă mult sub media Uniunii Europene în ceea ce priveşte ponderea suprafeţei destinate agriculturii organice, cu un procent de 1,2% faţă de media Uniunii Europene, de 4,7%. Aşa arată datele unui studiu realizat de Centrul Român de Politici Economice.

Ceea ce este îngrijorător este faptul că doar 1% din numărul exploataţiilor agricole beneficiază de pregătire agricolă completă.