Legătura impresionantă între un pui de elefant orfan şi îngrijitorul său FOTO

Puiul de elefant Joe a rămas fără mămică în urmă cu o săptămână, după ce aceasta, alături de alţi 13 elefanţi, a fost otrăvită. Imaginea puiului care plângea după mamă a făcut înconjurul lumii, impresionând oamenii. Acum, Joe se află într-o rezervaţie naturală, unde a format o legătură specială cu îngrijitorul lui.

06 feb. 2013, 09:24
Legătura impresionantă între un pui de elefant orfan şi îngrijitorul său FOTO

Puiul de elefant pigmeu a fost fotografiat, săptămâna trecută, în timp ce încerca cu disperare să o trezească pe mămica lui moartă. Durerea micuţului Joe era atât de mare, încât oamenii de la protecţia animalelor din Malaezia au fost impresionaţi până la lacrimi.

Mămica puiului a fost unul din cei 14 elefanţi pigmei care au fost otrăviţi intenţionat într-o junglă din Malaezia. Dacă Joe nu ar fi fost salvat, el ar fi rămas lângă mama sa până ar fi murit înfometat. Puiul speriat, însetat şi confuz a fost dus într-o rezervaţie naturală. El slăbise foarte mult şi se poate să fi ingerat şi el otravă prin laptele mamei sale. Deşi era îngrijit 24 de ore din 24, experţii se temeau că micuţul ar putea muri de dorul mamei.

Apoi, Joe a făcut cunoştinţă cu Augustin David, care a devenit mămica surogat a micului elefant, stabilind o legătură fantastică cu animalul.

Ca orice părinte, Augustin are un program foarte încărcat: îl hrăneşte pe Joe o dată la două ore, chiar şi noaptea, cu o formulă de lapte realizată special pentru elefănţel.

Îngrijitorul se joacă, apoi, cu Joe, alergându-l prin grădina de la zoo Lok Kawi din apropierea Kota Kinabalu. Foarte important, Augustin l-a convins pe elefănţel să stea nemişcat atunci când face băiţă.

„Are preferinţe clare. Adoră să sugă degetele la oameni, ca şi bebeluşii noştri. Dar nu îi plac duşurile, aşa că trebuie să îl spălăm în bazinul lui. Momentan, pierde pielea de pui, aşa că adoră să se scarpine de orice, pentru că îl mănâncă„, povesteşte Augustin David.

„Este activ, jucăuş şi năzdrăvan”, spune mândru îngrijitorul. Din păcate, elefănţelul încă nu este în afara oricărui pericol, iar oamenii se luptă pentru supravieţuirea lui.

„Este departe de a fi în siguranţă. Este prea devreme pentru a ne da seama dacă este bine – câteodată puii de elefant par OK şi apoi mor brusc. Sunt expuşi colicilor, care le pot fi fatali. După ce trece de 6-7 luni, vom fi mai încrezători. Dar are o mare dorinţă de a supravieţui„, spune veterinarul Diana Ramirez.

Circa două treimi din populaţia în scădere a elefanţilor pigmei se află în Malaezia. Autorităţile încă investighează cine i-a otrăvit pe cei 14 elefanţi adulţi, fiind suspectaţi muncitorii de la o plantaţie de palmieri din zonă.

Dacă Joe reuşeşte să supravieţuiască, el nu va fi singur: cel mai probabil, el va rămâne în rezervaţie, alături de ceilalţi 16 elefanţi salvaţi pe parcursul timpului.