Lecţii de chimie mai atractive la liceu şi gimnaziu, în urma implementării unui proiect european

Procesele şi fenomenele chimice au devenit mult mai uşor de înţeles de către elevii de liceu şi din ciclul gimnazial, ei având la dispoziţie un nou mod de a învăţa această disciplină, în urma implementării unui proiect, finanţat din fonduri europene şi desfăşurat de Universitatea Politehnică din Bucureşti - Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor.

11 feb. 2013, 11:04
Lecţii de chimie mai atractive la liceu şi gimnaziu, în urma implementării unui proiect european

Potrivit unui comunicat al Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul UPB, acest proiect le permite tinerilor să îşi formeze o imagine mai clară asupra reacţiilor chimice, dar şi posibilitatea de a interacţiona cu componentele din substanţele chimice, într-un mediu virtual, securizat, scrie agerpres.ro.

Prin intermediul programului profesori care predau în reţeaua şcolară preuniversitară au parcurs, într-un interval de doi ani, sesiuni de formare în domeniul utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi perfecţionării de specialitate, acumulând 35 de credite transferabil.

Proiectul cu finanţare europeană ”Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a chimiei”, desfăşurat de Universitatea Politehnica din Bucureşti – Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, împreună cu Universitatea Politehnica din Timişoara şi SIVECO România, a fost dezvoltat în jurul unei platforme moderne de educaţie, realizându-se un suport de curs specializat şi o bibliotecă de lecţii digitizate de chimie. Astfel au fost puse la dispoziţie profesorilor de chimie noi instrumente pedagogice şi resurse curriculare.

Obiectivul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, l-a reprezentat formarea şi dezvoltarea competenţelor personalului didactic de chimie din învăţământul gimnazial şi liceal, în vederea îmbunătăţirii capacităţii acestuia de a utiliza metode interactive pentru transferul de cunoştinţe.

Citeşte şi Cum îţi convingi copilul să facă temele