LEACURI BĂBEŞTI. Cum poţi scăpa RAPID de dureri cu ceea ce găseşti prin casă

Din moşi strămoşi au fost transmise leacuri cu care pot fi tratate sau ameliorate diverse afecţiuni ale organismului. Fie că te doare capul, stomacul sau gâtul poţi apela rapid la diferite alimente pe care le găseşti în casă pentru a calma durerea.

19 apr. 2013, 07:21
LEACURI BĂBEŞTI. Cum poţi scăpa RAPID de dureri cu ceea ce găseşti prin casă

Iată câteva leacuri băbeşti care te pot ajuta să atenuezi durerea:

  • Problemele dermatologice pot fi vindecate cu frunze de nuc. Datorită proprietăţilor dezinfectante, astringente şi cicatrizante, frunzele de nuc sunt utilizate din vechime în tratarea problemelor dermatologice. O eczemă poate fi îndepărtată cu un decoct preparat din 30-40 grame frunze verzi de nuc la un litru de apă. Se fierbe ceaiul un sfert de oră la foc iute, apoi se lasă să se răcească, se strecoară şi se spală pielea vătămată, folosind o bucată de tifon curat, înmuiat în decoct. Leziunile sau ulceraţiile pielii se dezinfectează şi se vor vindeca mai uşor dacă apelaţi la un decoct făcut din patru linguri de frunze tocate la o cană cu apă.
  • Pentru articulaţii umflate se pot pune foi de varză în jurul zonelor cu probleme.
  • Pentru pielea iritată din cauza bărbieritului se poate pregăti un ceai de muşeţel (o cană de apă cu 2 linguri de ceai), se lasă la răcit, se filtrează, se pune la frigider şi cu ajutorul unei bucăţi de vată se unge zona iritată timp de 10 minute. Ca alternativă, ceaiul se poate prepara şi din plicuri, se lasă la răcit şi apoi se unge pielea cu un pliculeţ. În cazul pielii iritate, ca urmare a vărsatului de vânt, se poate face o baie caldă cu fulgi de ovăz care au rolul de a calma pielea şi de a reduce dorinţa de a se scărpina.
  • Pentru a vindeca o vânătaie se pune pâine îmbibată în oţet sau vin.
  • Hreanul este un bun remediu în cazul sinuzitei. 2-3 linguriţe de hrean ras se învelesc în tifon şi se aplică la rădăcina nasului sau pe frunte. Se ţine până apare senzaţia de arsură pe piele. Hreanul aplicat extern poate cauza înroşirea pielii şi iritaţii. Protejaţi pielea cu o cremă hidratantă aplicată înainte cu cel puţin un sfert de oră, într-un strat consistent.
  • Când te înţeapă o albină se poate pune pe locul dureros pătrunjel, miere sau sare.
  • Pentru tratarea apendicitei se poate face ceai de seminţe de schinduful. O altă combinaţie eficientă este sucul de morcovi cu cel de castravete într-un raport de 100 ml de suc de castravete la fiecare 300 ml de suc de morcov. Un alt leac este să se bea un litru de lapte bătut în fiecare zi.
  • Pentru tratarea arsurilor se taie o ceapă şi se freacă uşor zona afectată. Substanţele emise din straturile de ceapă pot face minuni în zona cu arsură. Dacă se atinge cu degetul un cuptor fierbinte, de exemplu, se pune degetul chiar pe lobul urechii şi se va simţi o uşurare imediată. De asemenea, se poate tăia un cartof şi să se pună cu partea tăiată pe arsură. În cazul unei arsuri de meduză, se unge cu oţet de mere. Pe locul arsurii se poate pune şi partea interioară a unei coji de banană sau pastă de dinţi. Se poate pune pe zona afectată şi ou crud bătut (acest lucru creează un fel de acoperire pe pielea arsă care neutralizează arsura). Este foarte important să nu se spele mâna cu apă!
  • Pentru tratarea arsurilor la stomac se poate bea de două ori pe zi un ceai de rozmarin. De asemenea, laptele rece sau sifonul pot ajuta. Se pot consuma şi câteva migdale naturale, nu prăjite sau câţiva castraveţi proaspeţi, cu coajă. Se pot amesteca şi 2 linguri suc de lămâie cu o jumătate de pahar de apă.
  • Pentru tratarea durerilor de cap se poate freca fruntea cu o jumătate de lămâie. De asemenea, se pot mânca 10-12 migdale, efectul fiind acelaşi ca în cazul în care ar fi fost luate 2 aspirine. Se pot pune comprese reci pe frunte ţinând în acelaşi timp picioarele în apă caldă. Se pot pune şi felii de cartofi pe frunte, se leagă cu o eşarfă sau o batistă şi se stă culcat o jumătate de oră.
  • Pentru tratarea durerilor de gât poate fi consumat ceai cu coniac. Se poate face şi gargară cu apă cu sare, gargară cu ceai de muşeţel sau gargară cu suc de lămâie stoarsă proaspăt. Totodată, se poate amesteca oţet de mere cu miere şi apă caldă şi se bea. Se poate bea şi zeama de la o ceapă stoarsă. Pentru a trata durerile în gât se pot pune felii de cartof pe zona dureroasă. De asemenea, se poate consuma şi albastru de metil pe zahăr.
  • Pentru tratarea durerilor de spate se poate face un masaj cu ulei de mentă sau o baie cu apă caldă. Totodată, se poate pune şi un sac cu sare pe mijloc sau se pot consuma migdale zilnic. Pentru a preveni durerile de spate se pot mânca zilnic câteva nuci.
  • În cazul tăieturilor şi zgârieturilor se spală locul cu ulei de gălbenele şi se poate unge zona afectată cu partea interioară a unei coji de banană.
  • Pentru tratarea conjunctivitei se pun în ochi câteva picături de suc de varză. De asemenea, se fierb 2 linguri seminţe de fenicul pisate în cinci pahare de apă, se răceşte, lichidul se filtrează, se udă o compresă şi se pune pe ochi. Se poate face şi ceai din 3 linguri de muşeţel în cinci ceşti de apă fierbinte, se răceaşte timp de zece minute, se filtrează şi se spală ochii de două ori pe zi. Totodată, pentru tratarea acestei afecţiuni, se poate pune în ochi o picătură de ulei de ricin sau o picătură de albuş de ou.
  • Pentru tratarea răcelii se amestecă lămâie, o linguriţă de miere şi cu o linguriţă de coniac şi se bea de 3 ori pe zi. De asemenea, se poate bea şi supă de ceapă verde sau ceai de scorţişoară. Pentru a scădea temperatura este bine să se pună în picioare şosete îmbibate în spirt, ţuică sau oţet. Un remediu naturist pentru tuse este ceaiul de ceapă sau siropul muguri de pin. Totodată, răceala poate fi tratată cu comprese cu muştar diluat puse pe piept. Şi baia cu sare este bună pentru răceală.

Citeşte şi LEACURI BĂBEŞTI pentru durerile de dinţi. Ce spun stomatologii