Lăzăroiu: Mişcarea Populară vrea să aibă candidaţi la prezidenţiale şi europarlamentare

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, sâmbătă, că obiectivul Partidului Mişcarea Populară este acela de a avea candidaţi la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare. El a precizat că formaţiunea al cărei iniţiator este se doreşte a fi o alternativă la "supermajoritatea USL", la care pot adera membri PNL, PDL, FC sau PNŢCD.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 15:20
Lăzăroiu: Mişcarea Populară vrea să aibă candidaţi la prezidenţiale şi europarlamentare

Sebastian Lăzăroiu a declarat că opţiunea majoritară a membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară a fost aceea de a se înfiinţa şi un partid politic pe lângă actuala fundaţie. Consilierul prezidenţial a admis, totuşi, că procesul construirii unui partid va fi unul de durată, dar că obiectivul principal va fi implicarea în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„Acum am început primii paşi, procesul e de durată. Am început practic cu strângerea semnăturilor, dar poate să dureze şi din cauza asta i-am dat drumul foarte repede, pentru că nu ştim. În general înregistrarea unui partid durează destul de mult. Sigur că ar fi nemaipomenit dacă am reuşi să susţinem la anul un candidat la prezidenţiale. Obiectivul ar fi să avem candidaţi la alegerile de anul viitor”, a spus Lăzăroiu, adăugând că va rămâne membru al Fundaţiei Mişcarea Populară şi nu ţine să fie membru al partidului.

În ceea ce priveşte implicarea unor actuali membri ai altor partide politice, Lăzăroiu a spus, pentru Mediafax, că nu există restricţii privind aderarea la partid din punct de vedere al orientării politice.

„Avem nişte criterii la care ţinem: competenţă, integritate, să adere la valorile de dreapta şi să fie disponibili pentru acţiune voluntară”, a spus consilierul prezidenţial.

Fundaţia „Mişcarea Populară” a anunţat începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mişcarea Populară”, după ce, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei s-a constatat că 58% dintre aceştia doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, iar 11% doar fundaţie.