Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al DNA

Laura Oprean a fost delegată, marţi, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin ordin al prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 12:06
Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al DNA

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 02.10.2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Laura Oprean a fost adjunct al lui Daniel Morar, mandatul ei în această funcţie, care a expirat în 29 iunie, fiind prelungit atunci prin delegare.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni.

Kovesi a declarat, luni, că a luat această decizie întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluările în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.

Codruţa Kovesi a precizat că începând de luni a încetat delegarea lui Marius Iacob în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, iar în locul acestuia a fost propus Daniel Morar, care a acceptat delegarea pe această funcţie.