Laura Codruţa Kovesi nu exclude o candidatură la ŞEFIA DNA

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, are în vedere candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Departamentului Naţional Anticorupţie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 12:37
Laura Codruţa Kovesi nu exclude o candidatură la ŞEFIA DNA

Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni, în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia încheierii mandatului de procuror general, că nu exclude o posibilă candidatură pentru şefia DNA.

Doresc să-mi continui activitatea în calitatea de magistrat. (…) Nu exclud o candidatură pentru DNA, dar nu exclud nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de mecanismul de cooperare  şi verificare sau de activităţi anti-corupţie”, a spus Kovesi.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat luni, la finalul celor şase ani de mandat, că principalele obiective asumate la preluarea acestei funcţii au fost eficienţa activităţii de urmărire penală, optimizarea managementului, pregătirea profesională, creşterea gradului de încredere.

„Principalele obiective asumate la preluarea mandatului de procuror general şi validate de Consiliul Superior al Magistraturii cu prilejul interviului susţinut în faţa Secţiei pentru procurori a acestui for au vizat: creşterea eficienţei şi operativităţii activităţii de urmărire penală; optimizarea managementului organizaţional, prin adoptarea unor măsuri de reorganizare a Ministerului Public; implementarea unor modele avansate în managementul resurselor umane, bazate pe pregătirea profesională a procurorilor în funcţie de noile caracteristici ale fenomenului infracţional, care presupun existenţa unor specializări aprofundate; sporirea gradului de încredere în Ministerul Public prin creşterea transparenţei şi îmbunătăţirea comunicării cu publicul, societatea civilă şi mass-media; perfecţionarea cadrului normativ cu relevanţă directă pentru activitatea Ministerului Public, prin identificarea impedimentelor de natură legislativă şi formularea de propuneri de soluţionare a acestora; dezvoltarea instrumentelor tehnice de suport, prin informatizarea activităţii şi îmbunătăţirea infrastructurii specializate”, arată Codruţa Kovesi în raportul său de activitate pe cei şase ani.

Codruţa Kovesi a fost numită în funcţie în octombrie 2006, pentru un mandat de trei ani, ulterior fiind reînvestită în această funcţie, pentru un alt mandat de trei ani, care expiră marţi, 2 octombrie 2012. Ea nu mai poate fi reînvestită în această funcţie.