Lamborghini Veneno, care atinge 100 de km/h în doar 3 secunde, lansat la Salonul auto de la Geneva

Compania Lamborghini a lansat o nouă maşină al cărei preţ ajunge la 3,6 milioane de euro. Noul autoturism poartă numele unui cunoscut taur. Veneno a fost construit pentru celebrarea a 50 de ani de la înfiinţarea companiei.

RomaniaTV.net
05 mart. 2013, 15:35

Cu toate că ajunge la 354 de kilometri pe oră şi atinge suta de kilometri în doar 3 secunde, maşina are dreptul de a fi condusă pe străzile publice, potrivit The Sun.

Potrivit companiei producătoare, acesta este cel mai rapid şi mai puternic Lamborghini creat vreodată. Din păcate, doar trei astfel de bolizi vor fi construiţi, aceştia având deja trei cumpărători. Printre dotări, se numără un motor de 6.5 litri, în 12 cilindri, care poate genera peste 750 de cai putere, echivalentul a şapte Ford Fiesta.

Citeşte şi Hingherii au ridicat 400.000 de euro. Un bolid de lux a fost urcat pe platformă VIDEO

Citeşte şi  Lamborghini recheamă în service 1.500 de maşini pentru risc de incendiu

Pentru o greutate redusă şi o aerodinamică sporită, maşina este construită din fibră de carbon şi are o cutie de viteze manuală în şapte trete acompaniată de tracţiune integrală. Ea a fost prezentată la salonul auto de la Geneva şi poate fi achiziţionată în trei culori, asemănătoare steagului Italiei, roşu, alb şi verde.

Citeşte şi Lamborghini a lansat primul SUV din ultimii 20 de ani VIDEO