Lady Gaga, în atac armat pe scenă: Vedeta a apărut cu sâni-mitralieră

De data aceasta, excentrica vedetă a sărit calul, ofensând atât activiştii pentru pace, cât şi memoria celor 26 de persoane, între care 20 de copii, de la şcoala Sandy Hook, din Newtown care au fost masacraţi de un dement de 20 de ani, în decembrie.

15 ian. 2013, 21:51

La concertul din Vancouver din cadrul turneului său artistic, „Born This Way”, în America de Nord, Lady Gaga s-a ales cu critici foarte aspre.

Gestul ei de a apărea cu sâni-mitralieră în plin concert a fost interpretată ca fiind o ofensă adusă în primul rând celor 20 de copii şi şase profesori care au fost ucişi într-un atac armat comis în decembrie, la o şcoală primară din Sandy Hook, în Newtown, de către un fost elev al acesteia, Adam Lanza.

Lady Gaga a fost criticată şi de către activiştii pentru pace şi, deopotrivă, de politicienii americani care dezbat aprins propunerile pentru o nouă lege privind interzicerea posesia anumitor arme de foc de către civili, deoarece în ultimii ani s-au înmulţit atacurile de acest fel în şcoli şi universităţi, precum şi în alte instituţii de învăţământ.  

Criticii de muzică au tras concluzia că Lady Gaga, pentru care excentricul a devenit rutină, face aşa cum făcea Madonna înaintea ei şi le-au inclus pe amândouă în categoria vedetelor care fac o afacere din a şoca publicul cu orice preţ, indiferent pe cine ar putea să deranjeze prin astfel de comportamente.