La ce pericole te expune contul tău de Facebook

Dezvăluirile incendiare de pe Facebook sau fotografiile îndrăzneţe postate în reţea au dus la concedieri, despărţiri, divorţuri, prietenii "apuse", furturi sau asiguratori care au renunţat la clienţi. Iată la ce să ai grijă dacă detii un cont de Facebook:

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 11:52
La ce pericole te expune contul tău de Facebook

Restricţionează accesul pe contul tău

E normal că, dacă eşti singură, să faci tot posibilul că cei mai frumoşi burlaci ai Planetei să te poata vedea în cele mai reuşite fotografii, dar decizia de a lăsa pe oricine să vizualizeze contul tău nu este o idee bună. Gândeşte-te la riscuri. Poate că te vede şeful într-o poză în care apari îmbrăcată sumar sau după ce ai băut un număr cam mare de cocktailuri.

Dar nu numai de reacţia şefului trebuie să te păzeşti, ci şi de faptul că există bărbaţi care caută online fete ce pot fi uşor escrocate. O postare mai „depresivă” şi câteva poze mai „dark” te pot recomanda ca posibilă victimă a acestor nemernici, aşa că ai grijă.

Parola prea usor de decriptat

Nu folosi cuvinte, nici înşiruiri de numere sau simboluri, ci o combinaţie din cele trei. Introdu şi majuscule în parola care trebuie să aibă minimum opt caractere.

Data şi locul naşterii sau informaţii personale

Chiar dacă nu faci publică adresa ori contul din banca, hackerii sau hoţii te pot găsi doar căutându-te online după nume, locul şi data naşterii. Da, din cauza faptului că ne înscriem în tot felul de comunităţi, site-uri sau pentru că facem cumpăraturi online, datele noastre se pot găsi la o căutare mai amănunţită pe Google.

Citeşte restul articolului pe Cosmopolitan.ro.