La Buzău, „nevoiaşii” îşi cară ajutoarele cu taxiul VIDEO

Vin cu taxiul să-şi ia ajutoarele de la Uniunea Europeană! Se întâmplă la Buzău, unde printre nevoiaşii care se înghesuie la cozi să primească făină, zahăr şi orez, există şi unii care - deşi nu au nici un venit - îşi duc pachetele acasă cu taxiul.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 20:39
La Buzău, „nevoiaşii” îşi cară ajutoarele cu taxiul VIDEO

Taximetriştii au din ce în ce mai multe comenzi la depozitul unde se distribuie ajutoarele alimentare. Majoritatea clienţilor sunt romi care cer să le fie duse pachetele cu zahăr, făină sau orez spre periferia oraşului. Unul din clienţii taximetriştilor spune că ajutoarele „sunt prea multe.”

Atitudinea sfidătoare a romilor se manifestă zi de zi sub privirile celorlalţi beneficiari ai programului social, persoane cu handicap, şomeri sau pensionari.

Cei care distribuie ajutoarele spun că nu pot interveni, atâta timp cât lista beneficiarilor a fost întocmită de primării, pe baza unor documente doveditoare a stării lor materiale.

Anul acesta primesc ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană aproximativ 71.000 de buzoieni. Fiecare beneficiar va primi 11 produse, spre deosebire de anul trecut când a primit doar 6.