L’Equipe anunţă o ştire bombă: Chivu şi Mutu ar putea fi colegi, la o echipă de club

Cristian Chivu (32 ani), fundaşul lui Inter Milano, ar putea fi protagonistul unui transfer-surpriză în campionatul de fotbal al Franţei, la AC Ajaccio, echipa fostului său coechipier de la reprezentativa României, Adrian Mutu.

17 iul. 2013, 07:56
L’Equipe anunţă o ştire bombă: Chivu şi Mutu ar putea fi colegi, la o echipă de club

Conform cotidianului sportiv L’Equipe, fostul căpitan al naţionalei României, Cristi Chivu, reprezintă o soluţie de rezervă pentru gruparea corsicană în cazul în care vor eşua negocierile cu fundaşul columbian Mario Yepes (37 ani), liber de contract după trei sezoane petrecute la AC Milan. Yepes are, însă, şi varianta de a continua în Serie A, unde este dorit de Atalanta Bergamo, noua formaţie a ex-dinamovistului Constantin Nica.

Chivu a avut mai multe întâlniri cu oficiali de la Inter, unde i s-a transmis că nu se mai contează pe el, dar românul nu a acceptat să renunţe la ultimul an de contract cu un salariu mai mare de 2 milioane de euro. Voia să mai joace un sezon, înainte de a luat în calcul ipoteza retragerii.

Interesul clubului Ajaccio ar putea debloca situaţia, dar problema rămâne salariul prea mare, dacă vrea să joace, Chivu trebuie să accepte o reducere a salariului. Evident, românul trebuie să demonstreze şi că este pe deplin refăcut, în caz contrar, Ajaccio urmând să îl aleagă pe Yepes„, scrie şi sportevai.it.

Un alt apărător pe care Ajaccio îl mai are în vedere este David Rozenhal (33 ani), de la Lille OSC.

În vârstă de 32 de ani, Cristi Chivu se află în relaţii reci cu şefii lui Inter Milano, aceştia dorind rezilierea contractului cu jucătorul român, din cauza salariului mare al acestuia, dar şi a faptului că acesta a fost mai mult accidentat în ultimele sezoane. Dealtfel, Chivu a evoluat doar în 7 partide pentru Inter în Serie A, în sezonul 2012/2013, două meciuri în Cupa Italiei şi trei în cupele europene.

Citeşte şi Fanii lui Chivu pot paria pe posibila revenire a fundaşului român la Ajax