Kovesi: Există SUSPICIUNI în legătură cu diagnosticul lui Năstase VIDEO

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi dimineaţă, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase şi că urmează să fie verificate toate actele medicale. Kovesi a mai spus că Năstase va fi audiat de un procuror atunci când acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical.  Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. 

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 07:46
Kovesi: Există SUSPICIUNI în legătură cu diagnosticul lui Năstase VIDEO

„Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise”, a spus procurorul general.

Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns: „Da”.

Întrebată de jurnalişti dacă se ia în calcul audierea lui Năstase, Kovesi a răspuns: „Da, se ia în calcul, e absolut obligatoriu să fie audiat, această audiere va fi făcută când va fi posibil. Când medicii ne vor permite vom sta de vorbă despre acel incident”.

Ea a precizat că va fi audiată şi familia fostului premier. Întrebată, de asemenea, dacă există suspiciuni că incidentul din 20 iunie nu a avut loc, Kovesi a spus că nu sunt suspiciuni în acest sens.

Potrivit medicilor, Adrian Năstase nu poate fi audiat marţi pentru că este sedat, informează România TV.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.

Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti de la Poliţia Capitalei – Serviciul Urmăriri au fost ridicaţi marţi de procurorii DNA.  

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase”, informează, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase. Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii.