Kim Jong Un sfidează zvonurile de foamete în Coreea de Nord şi inaugurează un supermarket VIDEO

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, sfidează ameninţarea foametei din ţară cu inaugurări de faţadă. El a fost filmat la deschiderea unui supermarket. Fiul lui Kim Jong Il s-a plimbat printre rafturile pline şi i-a lăudat pe soldaţii care au construit magazinul, amplasat în centrul Phenianului. Deşi pare să ascundă o criză a alimentelor, inaugurarea a fost prezentată ca un mare succes de televiziunea naţională.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 18:43
Kim Jong Un sfidează zvonurile de foamete în Coreea de Nord şi inaugurează un supermarket VIDEO

Experţii Programului Alimentar Mondial au atras atenţia în repetate rânduri că proviziile de alimente ale Coreei de Nord se vor epuiza în scurt timp. Iar refugiaţii nord-coreeni care au reuşit să treacă graniţa confirmă lipsa alimentelor. Toate acestea par să nu-l intereseze pe liderul nord-coreean, care se plimbă liniştit printre rafturi.

Cu toate că pare să ascundă o nouă criză alimentară, această inaugurare a fost prezentată cu mare fast de televiziunea de la Phenian.

Aprovizionarea cu alimente este tot mai dificilă în Coreea de Nord din cauza creşterii globale a preţurilor şi a sancţiunilor impuse pentru programele nucleare. Toate acestea contribuie la ceea ce pare a fi începutul unei noi perioade de foamete în Coreea de Nord, după criza din anii 90. Potrivit Reuters, atunci au murit de foame circa un milion de nord-coreeni.