Kim Jong-un a desemnat PRIMA ŢINTĂ în caz de război

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a desemnat o mică insulă sud-coreeană din apropierea frontierei maritime între Sud şi Nord drept prima ţintă în caz de conflict, în timp ce tensiunile rămân foarte puternice în peninsulă, scrie marţi presa oficială nord-coreeană.

12 mart. 2013, 07:38
Kim Jong-un a desemnat PRIMA ŢINTĂ în caz de război

Insula Baengnyeong va fi prima vizată de armata nord-coreeană, a anunţat Kim Jong-un, în cadrul unei vizite la o cazarmă militară, aflată în apropiere de frontieră. Declaraţia a fost făcută în cursul zilei de luni, prima zi a manevrelor militare comune efectuate de Seul şi Washington şi puternic condamnate de Phenian, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Coreea de Nord creează iar panică internaţională şi ameninţă SUA cu un „atac nuclear”

În ultimele zile, Coreea de Nord a ameninţat cu un „război termonuclear”, avertizând Statele Unite că se expun unei „lovituri nucleare preventive” şi a denunţat luni armistiţiul care a pus capăt războiului Coreei din 1953. La originea acestui context tensionat stau lansarea reuşită în decembrie a unei rachete considerate de Seul şi aliaţii săi o rachetă balistică, urmată de un al treilea test nuclear în februarie şi de noi sancţiuni votate vineri de Consiliul de Securitate al ONU. 

Citeşte şi ISTERIE la o bază militară din Coreea de Nord, în timpul vizitei lui Kim Jong-un VIDEO

Baegnyeong numără aproximativ 5.000 de locuitori şi adăposteşte mai multe unităţi militare. În noiembrie 2010, Phenianul a bombardat insula Yeonpyeong, care se află de asemenea în apropierea frontierei maritime, provocând moartea a patru sud-coreeni.

O dată dat ordinul, trebuie să rupeţi spatele inamicilor nebuni, să le tăiaţi gâtul, ca să le arătaţi, astfel, clar, ce este un război adevărat„, a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA. Un oficial de pe insula vizată, Kim Young-Gu, a declarat că adăposturile pentru civili sunt pregătite să primească populaţia şi că toate satele sunt în alertă.

Nu există un adevărat exod masiv al unei populaţii panicate către continent, însă, pentru a fi sincer, am fost puţin speriaţi„, a declarat acesta pentru AFP.

Phenianul contestă linia de demarcaţie maritimă dintre Nord şi Sud, trasată de ONU după războiul Coreei (1950-1953). Mai multe confruntări sângeroase între cele două state s-au produs în această zonă în ultimii ani.

Citeşte şi Militarii nord-coreeni, pregătiţi să atace SUA:” Să-i distrugem pe agresorii imperialişti americani”