Ketchupul îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Muştarul ajută digestia. Vezi beneficiile condimentelor

Cum ar fi pizza fără ketchup sau micii fără muştar? Contrar credinţei populare, multe dintre sosurile folosite pentru a condimenta mâncarea aduc anumite beneficii nutriţionale.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 19:28
Ketchupul îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Muştarul ajută digestia. Vezi beneficiile condimentelor

Ketchupul ar îmbunătăţi viaţa sexuală datorită roşiilor din care este preparat. Roşiile conţin licopen, un antioxidant asociat cu un risc scăzut de a suferi de cancer de prostată şi cu o îmbunătăţire a funcţionării glandei, potrivit DailyMail.

Licopenul contribuie şi la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Grăsimile ajută la absorbţia unora dintre aceşti antioxidanţi, aşa că chipsurile mâncate cu ketchup sunt chiar o idee bună. 

Muştarul este făcut în principal din boabe de muştar. Muştarul poate fi eficient în prevenirea cancerului esofagian şi a cancerului la plămâni.

Muştarul mai iute conţine cantităţi importante de fier, care contribuie la sănătatea celulelor roşii.

Wasabi, servit de obicei cu sushi, contine antioxidanţi ce ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi atac cerebral.

Sosul de chilli, făcut bineînţeles din ardei chili, conţine capsaicină, o substaţă folosită de regulă în suplimentele pentru slăbit.
Studii mai recente au arătat că substanţa poate ajuta corpul să controleze nivelul de zahăr din sânge. Sosul de chili reduce de asemenea riscul afecţiunilor oculare prin aportul de beta-caroten.