Kate şi Prinţul William au anunţat numele bebeluşului lor

Kate Middleton şi Prinţul William au anunţat numele bebeluşului lor: acesta se va numi George Alexander Louis of Cambridge.

24 iul. 2013, 17:27
Kate şi Prinţul William au anunţat numele bebeluşului lor

„Ducele şi Ducesa de Cambridge sunt încântaţi să anunţe că l-au denumit pe fiul lor George Alexander Louis. Bebeluşul va fi cunoscut drept Alteţa Sa Regală Prinţul George de Cambridge”, a transmis Palatul Kensington. Surse regale au declarat că numele bebeluşului nu sunt simbolice, ci doar le-au plăcut părinţilor.

Anunţul vine la o zi după ce ducesa de Cambridge a fost externată şi la două zile după ce l-a născut pe moştenitorul tronului Marii Britanii.

George a fost numele cel mai popular la casele de pariuri, urmat de James, Alexander, Henry şi Louis.

Presa britanică scrie că era de aşteptat ca William şi Kate să nu aleagă un nume mai „neconvenţional” pentru un prinţ care va domni într-o bună zi peste un regat.

În istoria Marii Britanii au existat, până acum, şase regi pe nume George, începând cu George I, născut în Germania, primul rege de Hanovra al Marii Britanii, care a urcat pe tron în 1714. Ultimul rege britanic, înainte ca tronul să fie ocupat de femei, a fost regele George al VI-lea, soţul Reginei-Mame şi tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Denumirea micului prinţ a fost făcută foarte repede, potrivit standardelor regale. Prinţul William a primit un nume abia după o săptămână de la naştere, iar Prinţul Charles – după o lună.

Regina Marii Britanii l-a vizitat miercuri pe strănepotul şi urmaşul său la tron, Prinţul George, timp de jumătate de oră. După amiază, Kate şi William l-au scos pe bebeluş în prima sa plimbare.

Citeşte şi Primele imagini cu bebeluşul lui Kate şi William. Ducesa şi prinţul au părăsit maternitatea VIDEO

Citeşte şi Regina Elizabeta a II-a s-a dus la Palatul Kensington pentru a-şi vedea strănepotul