Kate Middleton are o sarcină toxică: Soţia Prinţului William este internată în spital FOTO

După ce Casa Regală Britanică a confirmat luni că Prinţul William şi Kate Middleton aşteaptă primul lor copil, instituţia a precizat, însă, că ducesa se simte foarte rău din cauza unei tulburări rare, hyperemesis gravidarum, şi că a fost internată în spital.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 11:21
Kate Middleton are o sarcină toxică: Soţia Prinţului William este internată în spital  FOTO

Prinţul William şi Kate sperau să ţină vestea doar pentru ei până în ziua de Crăciun, însă după ce ducesa a fost internată luni în spital, au fost nevoiţi să facă anunţul.

„Situaţia este la fel ca ieri – ea va sta câteva zile la spital. Este o perioadă de odihnă de care are nevoie, aşa că va sta acolo câteva zile„, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Clarence House, care nu a precizat nimic despre starea ei.

O sursă regală a declarat pentru Daily Mail că familiile cuplului sunt îngrijorate de boala lui Kate, însă medicii le-au asigurat că nu este periculoasă nici pentru ducesă, nici pentru bebeluş.

Kate Middleton a fost dusă la spital luni, imediat după masa de prânz, de către Prinţul William şi a fost pusă pe perfuzii. Sursele spun că ducesa răspunde bine la tratament.

Prinţul William a fost surprins luni seară ieşind din spital, după ce şi-a petrecut ziua alături de soţia sa, iar marţi va veni, din nou, la ea.

Hyperemesis gravidarum afectează 1 din 50 de femei şi provoacă greţuri şi vărsături foarte dese până la cinci luni de sarcină sau, în cazurile mai grave, chiar până la naştere. Această tulburare creşte uşor şansele de a avea gemeni, spun unii experţi.

Tulburarea poate duce la deshidratare severă şi pune atât mama cât şi bebeluşu în pericolul de a fi lipsiţi de nutrienţii de bază. Femeile care suferă de hyperemesis gravidarum vomită până la 30 de ori pe zi. Ele nu pot mânca sau bea fără să vomite apoi şi pot pierde până la 10% din masa corporală în timpul sarcinii. Internarea în spital este esenţială, întrucât fără hrănirea intravenoasă pot ajunge grav deshidratate.

Experţii spun că sunt şanse mai mari ca femeile care suferă de hyperemesis gravidarum să aibă gemeni.

Printre celelalte simptome ale tulburării sunt şi o tensiune scăzută, un puls ridicat, dureri de cap, apatie şi confuzie.

Nu există o medicamentaţie împotriva greţurilor matinale acceptată oficial de experţi, însă medicii spun că tratamentele existente sunt sigure pentru gravide.

Femeile care au hyperemesis gravidarum pot naşte prematur sau pot avea bebeluşi cu o greutate scăzută, iar tulburarea poate fi fatală în unele cazuri, când gravidele sunt nevoite să întrerupă sarcina pentru a scăpa cu viaţă.

Prinţul William, surprins ieşind din spitalul unde este internată Kate

Spitalul King Edward VII, unde este internată Kate