Judecătoarea Carmen Mladen l-a şantajat sexual pe liderul PNŢCD Gorj

Avocatul Matei Catrinoiu, candidat la şefia Consiliului Local Gorj din partea PNŢCD, este persoana şantajată de judecătoarea Mladen şi, totodată, denunţătorul acesteia şi al complicelui Ionel Stoian, ambii arestaţi preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei CAB de joi.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 19:45
Judecătoarea Carmen Mladen l-a şantajat sexual pe liderul PNŢCD Gorj

Catrinoiu, care a declarat că o cunoaşte pe judecătoare din 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, a fost şantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii „fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională”, după cum se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

„Din cuprinsul actelor de urmărire penală a rezultat că, la data de 28.05.2012, partea vătămată C M s-a adresat cu o plângere Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cuprinsul căreia a arătat că inculpata Mladen Elena Carmen, judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă, împreună cu o persoană ce s-a prezentat sub numele de „Bratu” (identificat ulterior în persoana inculpatului Stoian Ionel) exercită asupra sa acte de ameninţare pentru a-i remite suma de 5.000 euro, în caz contrar, urmând a fi date publicităţii fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională. Astfel, partea vătămată C M a relatat în declaraţiile date până în prezent că, la data de 28.05.2012, având calitatea de lichidator judiciar, s-a deplasat la Curtea de Apel Craiova, în vederea participării la judecarea unei cauze. Aflându-se în holul instanţei, partea vătămată a fost acostată de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de „Bratu” şi care i-a spus că, pe plan local, există persoane care intenţionează să-i facă rău şi care deţin fotografii compromiţătoare la adresa sa”, se precizează în documentul citat.

Magistraţii mai notează că judecătoarea i-a explicat lui Catrinoiu că respectivul „Bratu” este fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi, în prezent, ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind foarte dur şi deţinând fotografii compromiţătoare care le-ar putea afecta viaţa personală şi cariera profesională.

La 13 iunie, Mladen şi complicele ei au venit în Bucureşti, cu trenul, deoarece judecătoarea stabilise o întâlnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro.

Întâlnirea fusese stabilită cu o zi înainte, când Mladen i-a dat asigurări lui Catrinoiu că situaţia în care se află va fi rezolvată, urmând ca acesta să primească sprijin politic pentru alegeri, potrivit aceluiaşi document.

„Deşi cei doi inculpaţi au sosit împreună în Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a întâlnit cu partea vătămată, întrevederea derulându-se în autoturismul părţii vătămate, unde aceasta i-a înmânat suma de 5.000 euro, sumă care a fost găsită ulterior în poşeta inculpatei, în urma acţiunii de flagrant”, se mai arată în motivare.

Potrivit magistraţilor, în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea rezonabilă că, în intervalul 28 mai – 12 iunie, inculpata Carmen Mladen şi Ionel Stoian au constrâns, în mod repetat, partea vătămată C M, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare compromiţătoare pentru persoana în cauză. În această modalitate, cei doi au urmărit să obţină, în mod injust, suma de 5.000 euro de la partea vătămată.

Judecătoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de şantaj, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii DNA.

Instanţa a luat aceeaşi hotărâre în cazul lui Ionel Stoian – reţinut de DNA, alături de Mladen, sub aceeaşi acuzaţie.

Decizia a fost atacată cu recurs de ambii inculpaţi.

Potrivit DNA, judecătoarea Carmen Mladen, de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova, a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii.

În perioada 28 mai – 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian „au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană”, au precizat procurorii.

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Mladen este acuzată că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.