Protest la liceul „Mihai Eminescu” din Bacău după ce elevii nu au fost primiţi la ore fără uniformă

Mai mulţi elevi ai Colegiului "Mihai Eminescu" din Bacău, revoltaţi că nu au fost primiţi în şcoală fără uniforme, au organizat un protest spontan în faţa liceului, scandând "Jos Eminescu!", "Ieşi afară, javră ordinară!" referindu-se la directoarea liceului.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 11:06
Protest la liceul „Mihai Eminescu” din Bacău după ce elevii nu au fost primiţi la ore fără uniformă

Supăraţi că nu sunt lăsaţi să intre la ore fără uniformă, deşi aveau carnete şi legitimaţii, elevii Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău au blocat strada din faţa liceului şi au scandat ca pe stadion împotriva directoarei liceului: „Ieşi afară, javră ordinară!”, Jos cu directorea!” şi „Jos Eminescu”.

„Avem legitimaţii şi stăm ca proştii la poartă. Acum s-au trezit, pe timpul ăsta, pe frigul ăsta să ne ţină aici? Dânsa stă la căldură şi noi stăm în frig. Ne-am săturat! Nu e prima oară”, s-au plâns elevii, care au mai povestit că împotriva lor s-au folosit şi spray-uri paralizante.

Conform regulamentului şcolar, elevii trebuie să poarte cămaşă albă sau lila, vestă şi cravată. Numai că elevii se plâng că preţul uniformei este prea mare.

Potrivit elevilor, o uniformă completă costă în jur de 250 de lei.

„A fost un avertisment pentru părinţi. Trebuie să fie informaţi şi ei. E rău faptul că elevii noştri nu transmit corect mesajul nostru acasă”, a declarat la rândul ei drectoarea liceului, Constantina Hulea.

După o oră de protest, elevii au fost primiţi în clase. Insperctorii şcolari au demarat o anchetă la liceu.