Jocurile Paralimpice, visul unui tânăr cu centura neagră la viaţă VIDEO

E tânăr şi practică artele marţiale. Performanţele lui se măsoară însă diferit. Mircea Câmpeanu a rămas fără picioare în urma unui accident cumplit. Munceşte de două ori mai mult să demostreze că poate fi campion chiar dacă nu seamnă cu ceilalţi.

02 dec. 2011, 18:37
Jocurile Paralimpice, visul unui tânăr cu centura neagră la viaţă VIDEO

Nici nu ştiţi cât de mult înseamnă să puteţi călca pe pământ. Nu ştiţi ce-nseamnă un pas, atunci când îl faceţi. Mircea ştie. Pentru că şi-ar dori să fie pe propriile picioare. Un cumplit accident l-a ţintuit pe viaţă într-un cărucior cu rotile. Are 26 de ani, iar după accidentul de acum doi ani a luat viaţa de la capăt şi a reînvăţat să zâmbească.

„Încerc să fiu optimist şi să nu fiu afectat de lucrul ăsta, dar vin zile în care mă trezesc şi, cat îmi doresc să fiu indepedent, am nevoie de cineva lângă mine”, a povestit Mircea Câmpeanu, pentru RTV.

S-a refugiat în artele marţiale, care îl ajută să fie optimist. În plus, cea mai mare dorinţă a lui este să reprezinte România la Jocurile Paralimpice din 2012.

„Din păcate la noi în ţară în acest sport nu există un club special pentru persoane cu handicap. Mi-aş dori să particip la Jocurile Paralimpice”, mai spune el.

Mircea practică totuşi artele marţiale la clubul Shin Dojo şi este un model pentru alţi sportivi. „E un exemplu pentru toată lumea. El spune prin stilul lui de viaţă şi prin antrenamente «dacă eu pot, voi de ce nu puteţi?»”, spune antrenorul Remus Grădinaru.

Mare parte din succesul de azi, Mircea îl împarte cu iubita şi prietenii, care îl susţin în tot ceea ce face. „Noi îl susţinem în mică măsura. De multe ori chiar el ne acordă sprijin. Eunul dintre cele mai buni prieteni ai mei”, povesteşte Cristian Enache.

„Am zis asta e, îl iubesc. Îmi doresc să merg alături de el, dacă o să ne fie greu, o să mergem împreună”, spune iubita lui Mircea, Alice Constantin.

Dacă va reuşi să ajungă la Paraolimpiadă, Mircea Câmpeanu speră să le demonstreze tuturor celor care au crezut în el că nu s-au înşelat şi că este un luptător.