JOBURI BINE PLĂTITE pentru români, în ţările vecine. VEZI OFERTA

Spania şi Italia nu mai sunt paradisul pentru românii în căutare de joburi în străinătate. Mai nou, ţări precum Ucraina, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova oferă salarii duble românilor.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 08:50
JOBURI BINE PLĂTITE pentru români, în ţările vecine. VEZI OFERTA

Ofertele de joburi din ţările vecine sunt de multe ori mai avantajoase decât cele de la noi. De exemplu, în Republica Moldova se caută asistenţi manager cu un salariu între 500 de euro şi 1.000 de euro. Jobul este foarte atractiv pentru cei care locuiesc în judeţele Botoşani, Iaşi sau Vaslui, mai ales în condiţiile în care salariul mediu în aceste zone este cel mai scăzut de la noi, respectiv puţin peste 1.000 de lei.

Ucraina caută candidaţi care să lucreze pe postul de reprezentant vânzări. Pe lângă salariu, se oferă un buget de cazare, carburant, corespondenţă, dar şi comision din vânzări.

Şi angajatorii din Serbia au oferte bune pentru specialiştii în domeniul IT. Există joburi plătite şi cu 3.000 de euro pe lună. Făcând aceeaşi comparaţie, în judeţele din sud-vestul ţării aflate la graniţă cu Serbia, salariul mediu nu depăşeşte 1.500 de lei.

Pentru românii interesaţi, angajatorii din Ungaria recrutează şoferi de TIR profesionişti, cărora le oferă până la 1.250 de euro pe lună.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a mărturist la România TV că, în acest moment, românilor nu li se pot promite salarii mari, în ţara noastră. „În schimb, putem promite că în a doua jumătae a anului 2013 să aplicăm legea salarizăii unice, să aşezăm pe grilele de salarizare ceea se înseamna un plus de salarii. În sectorul privat va creşte salariul minim pe economie, care va duce la creşterea celorlalte salarii, în funcţie de posibilităţile fiecărui angajator. Sperăm ca de la anul să avem o creştere a PIB-ului şi să discutăm despre măriri de salarii”, a spus ministrul.