JO 2012: Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu, locul 7 la canoe dublu 1000 m

Echipajul de canoe dublu al României, format din Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu, a ocupat locul şapte în finala probei pe distanţa de 1000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Londra.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 08:38
JO 2012: Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu, locul 7 la canoe dublu 1000 m

Deşi erau consideraţi printre favoriţii cursei, campionii europeni ai probei de canoe dublu 1000 m, Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, nu au reuşit să aducă delegaţiei României a zecea medalie la JO 2012.

Cei doi au concurat pe culoarul unu în finală, unul nu tocmai avantajos, iar startul în cursă a fost unul slab. La primul punct de control, de la 250 de metri, românii se aflau pe poziţia a şaptea şi au reuşit să mai recupereze pe al doilea sfert al cursei, aflându-se pe şase la 500 de metri.

Deşi pe a doua jumătate a cursei au ridicat ritmul, la fel au făcut şi echipajele aflate în frunte, iar românilor le-a fost imposibil să mai recupereze şi au trecut linia de sosire pe locul a şaptelea, cu timpul de 3 minute, 43 de secunde şi 5 miimi.

Medalia de aur a fost câştigată de echipajul german Kretschme/Kuschela, argintul de fraţii Bahdanovi, din Belarus, iar bronzull le-a revenit ruşilor Korovaşik şi Pervuhin.

Delegaţia României are nouă medalii la JO 2012: două de aur (Alin Moldoveanu – tir, Sandra Izbaşa – gimnastică, sărituri), cinci de argint (echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor – gimnastică, sol, Roxana Cocoş – haltere, Alina Dumitru şi Corina Căprioriu – judo) şi două de bronz (Răzvan Martin – haltere, echipa feminină de gimnastică).