JO 2012, spectacol de lumină. Flacăra a fost aprinsă de şapte tineri GALERIE FOTO

La Ceremonia de Deschidere a JO 2012, şapte tineri cu torţe au aprins 204 petale de cupru simbolizând naţiunile participante la JO 2012. Aceste petale s-au reunit apoi la 30 de metri deasupra solului, într-o imensă floare de foc.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 00:16

Organizatorii JO de la Londra au ales şapte tineri sportivi , înconjuraţi de legende ale sportului britanic şi 260 de foşti medaliaţi, pentru a aprinde flacăra în vasul olimpic. Au fost dejucate astfel toate previziunile care anticipau că o vedetă va avea acest privilegiul, gestul colectiv nefiind luat în calcul nici măcar de agenţiile de pariuri.

Într-adevăr, torţa a fost adusă în stadion de o icoană a sportului britanic, cvintuplul campion olimpic  Steve Redgrave, dar acesta le-a înmânat-o celor şapte tineri, care pe parcursul ceremoniei de aprindere a marii flăcări au fost asistaţi de şapte eroi ai olimpismului de peste Canalul Mânecii: Lynn Davies (atletism), Duncan Goodhew (nataţie), Kelly Holmes (atletism), Mary Peters (pentatlon), Shirley Robertson (vele), Daley Thompson (decatlon) şi… Steve Redgrave.

În jurul acestora au stat, de asemenea, alţi 260 de foşti medaliaţi britanici, şase dintre câştigători la ultima Olimpiadă londoneză, din 1948.