JO 2012: Gimnastul Flavius Koczi S-A RETRAS din finala la individual compus. AFLĂ MOTIVUL

Calificat prin jocul rezultatelor în finala de la individual compus din cadrul concursului masculin de gimnastică de la JO 2012, sportivul român Flavius Koczi a decis să nu ia startul în proba de miercuri după-amiază.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 13:42
JO 2012: Gimnastul Flavius Koczi S-A RETRAS din finala la individual compus. AFLĂ MOTIVUL

Flavius Koczi este singurul gimnast român rămas în concurs la Jocurile Olimpice de la Londra şi urma să ia startul în proba de individual compus miercuri, la ora 18.30, ora României. Cu câteva ore înaintea concursului, Koczi, care este calificat şi în finalele pe aparate la sol şi sărituri, a decis să se retragă, motivând că nu are sens să se supună unui maraton de câteva ore în condiţiile în care nu are, oricum, şanse la medalie. El a considerat oportun să-şi canalizeze toate energiile pentru finalele pe aparate din 5 august (sol) şi 6 august (sărituri).

În calificări, Koczi nu a prins o zi foarte bună şi a ratat la cal cu mânere, bară fixă şi paralele. Deşi a ocupat locul 26 în clasamentul general, Koczi a prins finala la individual compus datorită regulii potrivit căreia o ţară nu poate avea mai mult de doi reprezentanţi în concurs.