JO 2012: Echipajul de dublu rame a pierdut aurul, după 12 ani. Româncele au încheiat pe locul 5

România a ratat şansa de a obţine ce de-a şasea medalie la Jocurile Olimpice de la Londra. Echipajul de două rame, Georgeta Andrunache/Viorica Susanu, dublu laureat olimpic, a încheiat concursul pe locul 5. România a câştigat această probă la JO 2000, JO 2004 şi JO 2008.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 08:25
JO 2012: Echipajul de dublu rame a pierdut aurul, după 12 ani. Româncele au încheiat pe locul 5

Echipajul de dublu rame al României a încheiat pe locul 5 finala de miercuri, ratând şansa de a obţine al patrulea titlu olimpic consecutiv în această disciplină. În componenţa Georgeta Andrunache/Viorica Susanu, barca noastră a trecut linia de sosire în urma echipajelor Marii Britanii, Australiei, Noii Zeelande şi SUA, la 10 secunde de câştigătoarele medaliei de aur.

Barca învingătoare, a Marii Britanii, a dominat autoritar cursa, încă de la primele vâsle, în timp ce fetele noastre nu au putut ţine ritmul şi au stat tot timpul în pluton, pe locurile 4-5. Pe final au fost depăşite autoritar şi de americance, care le-au devansat cu 7 secunde.

Atât Georgeta Andrunache, cât şi Viorica Susanu sunt în vârstă de 36 de ani şi ele au revenit în activitatea, după ce au renunţat temporar la canotaj (după JO 2008), pentru a deveni mămici. Georgeta Andrunache este triplă campioană olimpică a acestei probe, pe lângă aurul cucerit alături de Viorica Susanu în 2004 şi 2008, ea câştigând titlul şi în 2000, la Sydney, alături de Doina Ignat.