Japoneza care adoră manelele: Îi plac atât de mult, încât face un doctorat pe tema lor

A venit tocmai din Japonia pentru a studia... manelele. Deşi pare aproape imposibil de crezut, o femeie în vârstă de 31 de ani din Tokyo a venit în ţara noastră pentru pentru a înţelege mai bine fenomenul care i-a înnebunit pe români.

28 feb. 2013, 19:08
Japoneza care adoră manelele: Îi plac atât de mult, încât face un doctorat pe tema lor

Ea face un doctorat pe această temă şi chiar a dansat într-un videoclip al lui Sorinel Copilul de Aur. Misuzu are un şi un plan să ducă manelişti în Japonia să le cânte tinerilor din cluburi, informează România TV.

Aventura pe plaiurile mioritice a dus-o direct în platoul de filmare pe Misuzu Hayashi. Ea a venit în România pentru a înţelege mai bine fenomenul manelelor, l-a întânit pe Dan Bursuc şi aşa a ajuns să joace în videoclipul lui Sorinel Copilul de Aur.

Tânăra a decis să-şi îşi dea doctoratul în antropologie la Universitatea Hitotsubashi unde studiază fenomenul manelelor. Ea a fost căsătorită cu un român cu care a locuit în Japonia. Tot pe atunci a prins drag şi de manele. După doi ani, au divorţat, însă curiozitatea pentru ritmurile lăutarilor a rămas.

Acum Misuzu are în plan să exporte manelişti în Tokyo pentru a susţine concerte în cluburile japoneze.