Jaful de 100.000 de euro de la un exchange din Capitală: Hoţii au primit 5 şi 12 ani de închisoare

Cele două persoane care l-au înşelat pe patronul unei case de schimb valutar din zona Unirii din Capitală, Rafaela Gigi Preda şi Costel Dănciulescu, au fost condamnaţi, vineri, pentru înşelăciune la cinci şi, respectiv, 12 ani de închisoare cu executare şi la plata a 100.000 de euro daune.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 14:30
Jaful de 100.000 de euro de la un exchange din Capitală: Hoţii au primit 5 şi 12 ani de închisoare

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Rafaela Gigi Preda la cinci ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune. Alături de acesta a fost condamnat şi Costel Dănciulescu, la 12 ani de închisoare, pentru aceeaşi faptă.

Instanţa a dispus ca cei doi să plătească, în solidar, 100.000 de euro părţii civile din acest dosar, Vaziri Mohsen.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au deferit justiţiei pe cei doi în 15 iunie, după ce au probat că aceştia au fost persoanele care în luna martie au înşelat patronul unei case de schimb valutar din zona Unirii din Capitală.

Aceştia au fost arestaţi preventiv în 22 martie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Furtul celor 100.000 de euro de la casa de schimb valutar a avut loc în timpul unei pene de curent, potrivit martorilor, angajaţi ai firmei de optică de lângă casa de schimb valutar. Aceştia afirmau că atunci când s-a comis jaful din zona Pieţei Unirii camerele video instalate nu funcţionau, din cauza penei de curent.

Bărbaţii i-au păcălit pe angajaţii casei de schimb valutar spunând că sunt poliţist, respectiv comisar al Gărzii Financiare şi au cerut să verifice banii, susţinând că au găsit nereguli.

Ei ar fi întocmit un proces-verbal privind aşa-zisele nereguli, însă angajaţii casei de schimb valutar nu l-au recunoscut.

Casa de schimb valutar de unde s-au furat banii se află în interiorul unui magazin de bijuterii.