Ivan, despre revolta din PSD Gorj: Toate organizaţiile PSD îl vor susţine pe Antonescu în 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a afirmat că ameninţările pesediştilor din Gorj, care spun că nu-l vor susţine pe Antonescu la alegerile prezidenţiale, survin la capătul unei perioade în care declaraţiile unor lideri au tulburat apele în USL. Ivan a precizat că toate filialele PSD îl vor susţine pe Antonescu în 2014 deoarece acest lucru a fost asumat de partid printr-un Congres.

16 apr. 2013, 12:08
Ivan, despre revolta din PSD Gorj: Toate organizaţiile PSD îl vor susţine pe Antonescu în 2014

„Este o perioadă mai tulbure. E clar că declaraţiile făcute nu doar de copreşedinţii USL, dar şi de alţi lideri PSD şi PNL, au tulburat apele şi sunt anumite nelămuriri în teritoriu. Ele trebuie clarificate, trebuie explicat că dincolo de anumite puncte divergente, USL rămâne un proiect comun al PSD, PNL şi PC, un proiect în care credem şi care presupune şi candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte. Prin urmare, eu vă pot garanta că toate organizaţiile PSD din ţară vor face campanie pentru Crin Antonescu în toamna anului viitor„, a declarat Ivan la România TV.

Acesta le-a amintit pesediştilor din Gorj că şi ei au votat la Congres pentru ca Antonescu să fie candidatul comun al partidelor din USL la alegerile prezidenţiale din 2014. „Sunt nemulţumiri, n-au cum să nu fie într-o uniune politică”, a spus Cătălin Ivan.

Social-democraţii din Gorj, fieful premierului Victor Ponta, ameninţă că nu vor mai sprijini candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţie. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi primar de Târgu-Jiu, a declarat că filiala nu îl va mai susţine pe liderul PNL în cursa pentru Cotroceni dacă acesta continuă să-l critice pe premier.

Cârciumaru a declarat că există o nemulţumire considerabilă faţă de modul în care preşedintele PNL, Crin Antonescu, critică partenerii din USL. În consecinţă, pesediştii gorjeni nu ar mai fi dispuşi să-l susţină pe Antonescu în campania de la alegerile prezidenţiale din 2014.

„Oamenii începusă să vină către mine cu un mesaj: Dom’ primar, dacă ne spuneţi dumneavoastră să-l votăm, nu-l vom vota dacă se merge pe această linie”, a declarat Florin Cârciumaru.

Nemulţumirea social-democraţilor faţă de Antonescu a răbufnit la suprafaţă în organizaţia de Gorj, considerată fief al premierului Victor Ponta care a obţinut al doilea mandat de parlamentar ca deputat de Târgu-Jiu.