Iulia Motoc: Parlamentul ar trebui DIZOLVAT după invalidarea suspendării preşedintelui

Judecătorul CCR, Iulia Motoc, susţine că Parlamentul trebuie dizolvat în cazul în care referendumul de demitere a preşedintelui este invalidat, iar şeful statului suspendat se întoarce la Cotroceni.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 08:49
Iulia Motoc: Parlamentul ar trebui DIZOLVAT după invalidarea suspendării preşedintelui

Iulia Motoc a declarat pentru Adevărul că ar trebui „să existe o sancţiune” pentru cei care determină suspendarea preşedintelui.

„Am făcut parte din comisia prezidenţială de analiză a Constituţiei şi noi spunem foarte clar în acel raport că, în momentul în care se ajunge la invalidarea suspendării, ar trebui ca, la rândul lui, Parlamentul, care se vede infirmat, să fie dizolvat. Este absurd ca o majoritate parlamentară, în orice moment, să poată decide suspendarea preşedintelui, în ciuda avizului Curţii, care nu a constatat fapte grave de încălcare a Constituţiei. Acest lucru conduce practic la o imposibilitate a coabitării„, a spus Iulia Motoc. 

Ea a mai acuzat presiunile politice care s-au făcut asupra Curţii. „Curtea în ultimă instanţă a rezistat, după multe tentative de amânări şi presiuni politice. Şi acesta este lucrul poate cel mai important: o instituţie care a reuşit să supravieţuiască. Deşi, vă amintiţi foarte bine, se anunţase pe 2 iulie că vom fi revocaţi. Şi probabil că, dacă nu sesizam organismele internaţionale, aşa s-ar fi întâmplat”, a precizat judecătorul CCR.

Întrebată dacă asupra ei s-au făcut presiuni, Motoc a răspuns: „Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, probabil că mi-aş fi dat demisia imediat sau aş fi anunţat public”.