Italia a învins Germania şi va juca finala Euro 2012

Italia a câştigat cu 2-1 disputa cu marea favorită la câştigarea Euro 2012, naţionala Germaniei. "Dubla" lui Balotelli, din prima repriză, a făcut diferenţa, nemţii înscriind în prelungiri, din penalty.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 13:55

Ca de obicei când începe greu un turneu final, Italia este extrem de periculoasă. Excepţie nu face nici Euro 2012, pe care Squadra Azzura l-a început cu două egaluri, dar pe care e pe cale să-l termine en-fanfare. Trupa lui Cesare Prandelli a eliminat Germania în semifinalele competiţiei şi, dincolo de scorul final, 2-1, este de remarcat maniera în care a obţinut victoria. A dominat o mare parte a jocului şi chiar a fost pe punctul de a se desprinde la o diferenţă ruşinoasă pentru Panzere.

Mario Balotelli a fost cel care a deschis scorul, în minutul 20. Cassano a profitat de o gravă eroare defensivă a lui Hummels, a centrat pentru atacantul lui City, care a reluat cu capul de lângă Badstuber şi l-a învins pe Neuer. După un sfert de oră, Balotelli l-a mai învins o dată pe Neuer, din situaţie unu-la-unu.

Nemţii abia dacă au reuşit să-şi revină din şoc şi au fost ceva mai activi după pauză, însă nu i-au dat mari emoţii lui Buffon. Dealtfel, marea ocazie a Germaniei a venit în urma unei lovituri libere de la distanţă, respinsă în corner de portarul Italiei. 

În finalul meciului, nemţii au avut totuşi două minute în care au sperat că pot duce meciul în prelungiri. Au marcat din penalty, prin Mesut Ozil, dar n-au mai avut forţa şi timpul să marcheze golul egalării.

Italia rămâne astfel neînvinsă în faţa Germaniei la un turneul final şi rămâne să joace finala Euro 2012, duminică, împotriva Spaniei.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4  Finalul meciului! Germania – Italia 1-2!

Min. 90+1 GOOOOL GERMANIA! Ozil a transformat lovitura de la 11 metri! Germania – Italia 1-2!

Min. 90 Penalty pentru Germania!

Min 90 Hummels are şansa să marcheze golul de onoare pentru Germania, dar Buffon a reuşit să respingă.

Min. 82 Germania este în corzi! Di Natale are şi el o mare ocazie de gol, dar expediază balonul în plasa laterală!

Min. 81 Tot Italia este mai prezentă în joc, dar şutul lui Diamanti nu prinde cadrul porţii.

Min. 76 Italia are din nou şansa golului 3, dar Marchisio trage din nou pe lângă bară.

Min. 67 Ocazie mare Italia! Marchisio are şansa să facă 3-0, dar şutul său trece puţin pe lângă poarta lui Neuer.

Min. 63 A doua înlocuire în Squadra Azzura: Thiago Motta i-a luat locul lui Montolivo.

Min. 62 Paradă excepţională a lui Buffon, la şutul lui Reus, din lovitură liberă de la 25 de metri. Balonul se ducea sub transversală, dar portarul Italiei a şters balonul, care din bară a ieşit în corner.

Min. 57 Prima schimbare la italieni. Cassano i-a lăsat locul lui Diamanti.

Min. 50 Lahm şi-a încercat şi el norocul, dar a tras puţin peste poarta lui Buffon.

Min. 48 Nou-intratul Reus a încercat să-l surprindă pe Buffon cu un şut pe jos, dar portarul Italiei a prins mingea.

Min. 46 Joachim Low a făcutînlocuiri: Klose i-a luat locul lui Mario Gomez, iar Reus a intrat în locul lui Podolski.

Min. 46 Start în repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Varşovia. Germania – Italia 0-2.

Min. 36 GOOOL ITALIA! Balotelli a scăpat singur cu Neuer şi l-a învins pentru a doua oară pe portarul german. Germania – Italia 0-2!

Min. 26 Şut Mesut Ozil, de la 16 metri, respinge Buffon.

Min. 20 GOOOL ITALIA! Balotelli a deschis scorul printr-o lovitură de cap, din centrarea lui Cassano! Germania – Italia 0-1!

Min. 17 Ocazii succesive ale italienilor, după o perioadă de dominare germană. Şuturile Montolivo şi Cassano sunt prinse de Neuer.

Min. 5 Prima ocazie aparţine nemţilor. Hummels reia spre poartă în urma unui corner, mingea îl depăşeşte pe Buffon, dar e oprită de Pirlo din drumul spre gol!

Min. 1 Start în partida Germania – Italia!

ora 21.39 Se intonează imnurile naţionale. Primul este cel al Italiei.

ora 21.39 Jucătorii au pătruns pe gazon. Atmosfera în tribunele Stadionului Naţional din Varşovia este extraordinară.

ora 21.37 Cele două echipe sunt pe tunelul de la vestiare, pregătite să intre pe teren.

Componenţa formaţiilor:

Germania: Neuer – J. Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Schweinsteiger, Khedira – Kroos, Ozil, Podolski – Gomez. Antrenor: Joachim Low.

Italia: Buffon – Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo – Balotelli, Cassano. Antrenor: Cesare Prandelli.

Spectacolul Euro 2012 continuă joi seara cu marea semifinală Germania – Italia, unul dintre marile „clasice” ale fotbalului, a cărui istorie se pierde în negura vremurilor, când Squadra era susţinută din tribună de Il Principe Mussolini.

Şi totuşi prezenţa Italiei în careul de aşi este una dintre surprizele turneului final, având în vedere faptul că echipa a suferit trei înfrângeri consecutive în amicale (0-1 cu Uruguay, 0-1 cu SUA şi 0-3 cu Rusia), anterior Euro 2012. Cât despre Campionatul European, trupa lui Prandelli are până acum o singură victorie (2-0 cu Irlanda) şi trei egaluri, incluzând aici şi meciul cu Anglia, din sferturi, câştigat la penalty-uri.

Marea presiune în meciul din această seară, de la Varşovia, este pe umerii Germaniei, văzută de toţi mare favorită la câştigarea competiţiei. 11 semifinale de Campionat Mondial sau European au câştigat nemţii în istorie, fiind naţionala cu cel mai bun procentaj în penultimul act al unei mari întreceri.

Cifrele cheie ale meciului
31. Aceasta este a 31-a întâlnire din istorie, dintre Germania şi Italia. Italienii au 14 victorii, nemţii 7, iar 9 meciuri s-au încheiat la egalitate.

0. Italia nu a pierdut niciodată în faţa Germaniei la Mondiale sau Europene. Bilanţul este de 3 victorii şi 4 egaluri.

0. Italia nu a fost învinsă într-un meci oficial de când este antrenată de Cesare Prandelli. Din 14 meciuri are 9 victorii şi 5 egaluri.

15. Germania este singura echipă care a câştigat toate meciurile de la Euro 2012. Mannschaft-ul are o serie incredibilă, de 15 victorii consecutive în meciurile oficiale, câştigând practic toate partidele după semifinala pierdută cu Spania, pe 7 iulie 2010, la CM din Africa de Sud.

88. Italia este echipa care a tras cel mai mult la poartă la această ediţie a Campionatului European. 88 de şuturi au tras italienii, 20 dintre ele fiind opera lui Mario Balotelli.

0. Germania şi Italia sunt singurele echipe care nu au fost conduse pe tabela de marcaj la Euro 2012.

Echipele probabile: