Istoria sinistră a costumului împotriva ciumei. Ochi roşii şi cioc lung – FOTO

În timpul ciumei care a răvășit Evul Mediu european, unii medici purtau un costum de protecție primitiv, constând într-o haină lungă și grea, o pălărie neagră, mănuși, cizme și o mască înfricoșătoare, cu ochi roșii și un cioc prelung. În mână, adeseori țineau un băț.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 09:05
Istoria sinistră a costumului împotriva ciumei. Ochi roşii şi cioc lung – FOTO

Ciuma, cauzată de bacteria Yersinia pestis, a făcut primele victime în anul 1347, continuând să facă ravagii vreme de câțiva ani, ucigând o treime din toată populația Europei, aproximativ 25 de milioane de oameni. Ciuma avea să revină cu diferite intensități și de-a lungul secolelor următoare. În întreaga lume, se estimează că ar fi ucis peste 70 de milioane de oameni, deși unele estimări se ridică la 200 de milioane.
 
Haina largă și lungă până la glezne, de culoare neagră, era fabricată din textile grele sau din piele și era acoperită cu ceară. Pe cap, medicul purta o pălărie neagră, iar fața îi era acoperită de o mască înfricoșătoare, de obicei din cârpă întărită, cu ochii acoperiți de lentile roșii și un cioc prelung, asemănător cu al corbilor.
 
Aflați care era justificarea sinistrului costum și vedeți o FOTOGALERIE inedită.