ISJ Iaşi face anchetă la liceul unde doi elevi au fost filmaţi când făceau SEX în toaleta şcolii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va face o anchetă la Liceul "Ion Neculce" din Târgu Frumos, unde doi elevi de clasa a IX-a au fost filmaţi în timp ce întreţineau relaţii sexuale în toaleta şcolii, urmând să stabilească "dacă există o vinovăţie a celor care conduc liceul".

RomaniaTV.net
03 feb. 2013, 11:01
ISJ Iaşi face anchetă la liceul unde doi elevi au fost filmaţi când făceau SEX în toaleta şcolii

„Există o anchetă a şcolii, despre care nu ne putem pronunţa. Inspectoratul a fost anunţat despre incident abia în această dimineaţă (duminică dimineaţă – n.r.) La nivelul ISJ va fi demarată o anchetă administrativă, care vizează conducerea şcolii. Vom stabili dacă există o vinovăţie în acest caz a celor care conduc această unitate. Situaţia este gravă, pentru că în incinta unei şcoli se petrec astfel de fapte’, a declarat, duminică,  şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

Ea a adăugat că „este necesară o grijă mare faţă de educaţia sexuală în şcoli, lucru care revine diriginţilor şi profesorilor”.

Un filmuleţ cu doi elevi de clasa a IX-a de la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos care întreţin relaţii sexuale în toaleta şcolii a fost postat pe internet, conducerea unităţii de învăţământ declanşând o anchetă în acest caz.

Directorul Liceului „Ion Neculce”, Emilia Talpalaru, spunea că incidentul a avut loc vineri după-amiază, iar conducerea şcolii a fost anunţată despre acest caz de paznicul unităţii de învăţământ.

„Este un incident neplăcut. Am audiat copiii, au fost anunţate familiile, iar în funcţie de rezultatul anchetei vom stabili ce măsuri vom aplica”, spunea Emilia Talpalaru.

Ea preciza că cei doi elevi nu au rezultate bune la învăţătură, menţionând că nu ştie deocamdată cine a filmat imaginile care au fost postate pe internet.

Directorul liceului mai afirma că nu au mai existat astfel de incidente în unitatea de învăţământ.