IRONIC. Muncim pentru bani ca să-i cheltuim pe boli provocate de job

Românii petrec mult timp la locul de muncă pentru a câștiga cât mai mulți bani, pentru ca apoi să îi cheltuiască pe tratarea unor afecțiuni cauzate chiar de job. Un număr mare de angajați români suferă de diverse boli cauzate de locul de muncă.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 11:43
IRONIC. Muncim pentru bani ca să-i cheltuim pe boli provocate de job

Conform unui studiu realizat în cadrul proiectului „Fit for Work‟ România (Apt pentru muncă) de către Organizaţia Work Foundation aproximativ 143.000 de români suferă de artrită reumatoidă, doar una dintre bolile musculo-scheletice, afecţiune ce presupune costuri totale de aproximativ 619 milioane de euro pe an, scrie adevarul.ro.

Afecţiunile musculo-scheletice (AMS), precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai mult accesul angajaţilor la piaţa muncii din România. Acestea reprezintă cauza pentru aproximativ 22% din zilele de absenţă înregistrate pe piaţa muncii, devenind o problemă majoră a stării de sănătate a forţei de muncă din România.

În plus, 42% dintre lucrătorii români raportează, în fiecare an, prezenţa durerii de spate cauzate de locul de muncă, în timp ce aproximativ 30% dintre aceştia raportează durere musculară la nivelul gâtului, umerilor şi al membrelor superioare. Citeşte: Remedii naturale pentru durerile de spate