„Iron Man 3”, lider în box office-ul american de weekend. A avut încasări record

Filmul "Omul de Oţel 3" a fost lider în box office-ul american de weekend, cu încasări-record de 175, 3 milioane de dolari pe teritoriul nord-american, devenind al doilea cel mai profitabil debut în cinematografele din regiune, după "The Avengers", relatează Mediafax.

06 mai 2013, 07:58
„Iron Man 3”, lider în box office-ul american de weekend. A avut încasări record

Filmul care îl prezintă pe Robert Downey Jr. în rol principal a avut încasări record şi în cinematografele din China – 21, 5 milioane de dolari.

Povestea din „Iron Man 3” continuă atât firul narativ din „Avengers”, cât şi pe cel din primele două părţi ale francizei „Iron Man”, dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situaţie: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes şi supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situaţia de a-şi folosi inteligenţa şi inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziţie tehnologia şi resursele financiare care erau o obişnuinţă pentru el.

Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist (Mandarinul), iar cei dragi lui sunt puşi în pericol, Tony Stark este nevoit să facă faţă ameninţării şi să îşi salveze familia şi concetăţenii.

Citeşte şi Gwyneth Paltrow, fără chiloţi, la premiera filmului Iron Man 3

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-a clasat liderul de weekendul trecut, „Trage tare şi te scoţi/ Pain & Gain”, care de data aceasta a avut încasări de 7,6 milioane de dolari.

Această comedie, în care Mark Wahlberg şi Dwayne Johnson joacă rolurile unor antrenori de fitness din anii ’90 dopaţi cu anabolizante, care decid să devină infractori, este inspirată din fapte reale, relatate de presa din statul american Florida în 1999.

Pe poziţia a treia în clasament se regăseşte „42”, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. „42” prezintă viaţa lui Jackie Robinson, primul jucător de culoare care a evoluat în elita baseball-ului american.

Superproducţia hollywoodiană „Oblivion. Planeta uitată”, un thriller SF cu Tom Cruise în rolul principal, s-a clasat pe locul al patrulea, cu încasări de 5,8 milioane de dolari. Acest film futurist, realizat cu un buget de producţie de 120 milioane de dolari, care îi are pe afiş şi pe Morgan Freeman şi Olga Kurylenko, a obţinut 17,4 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, de vineri până duminică.

Pe locul cu numărul cinci se regăseşte animaţia „Croods”, care a avut încasări de 4,2 milioane de dolari. „Croods”, care beneficiază de vocile unor actori cunoscuţi precum Nicolas Cage şi Emma Stone, prezintă odiseea unei familii din preistorie care încearcă să îşi asigure supravieţuirea.

Pe locul al şaselea s-a clasat „Nuntă cu peripeţii/ The Big Wedding”, care a avut încasări de 3,9 milioane de dolari. Robert de Niro, Diane Keaton, Robin Williams, Susan Sarandon, Katherine Heigl şi Amanda Seyfried fac parte din distribuţia acestei pelicule.

Pe poziţia cu numărul şapte în box office-ul nord-american se regăseşte „Mud”, cu încasări de 2,2 milioane de dolari.