Iranul poate lovi Israelul cu 150.000 de rachete

Ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi, a ameninţat că va lansa 150.000 de rachete asupra Israelului dacă această ţară va ataca teritoriul iranian, a anunţat duminică Serviciul independent de ştiri iranian preluat de site-ul israelian ynetnews.com.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 12:38
Iranul poate lovi Israelul cu 150.000 de rachete

„Iranul nu este Irakul sau Afganistanul. Dacă americanii fac greşeala de a ataca Iranul, le vom arăta noi ce înseamnă o astfel de luptă”, a afirmat ministrul iranian, vorbind în faţa a 50.000 de voluntari ai armatei în localitatea iraniană Bushehr, unde se află şi o centrală nucleară, relatează Agerpres.

„Israelul trebuie pedepsit pentru ceea ce a făcut musulmanilor în Palestina şi Liban”, a adăugat generalul.În cursul zilei de sâmbătă, un comandant al Gardienilor Revoluţiei (unitatea de elită a armatei iraniene) a declarat că ţara sa va ataca elementele scutului american antirachetă din Turcia, în cazul în care SUA sau Israelul pornesc o operaţiune militară împotriva Iranului.

Comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei a declarat, potrivit agenţiei locale de ştiri Mehr, că aceste avertismente fac parte dintr-o nouă strategie de contracarare a ceea ce a numit ameninţările crescânde din partea SUA şi a Israelului.